Code rood

14 juni 2014 door Vincent Cantrijn

Afgelopen weekend gaf het KNMI code rood als waarschuwing. Het was dus flink oppassen geblazen. Code rood was in Nijmegen al in maart van toepassing en wel op politiek gebied. D66 had bij de verkiezingen voor de gemeenteraad weliswaar gewonnen, maar toch durfden de Democraten niet met de SP in het College te stappen. Het was flink oppassen geblazen voor die rode tomaten. Code rood dus. Dat tomaten ook wel eens groen kunnen zijn kwam bij D66 niet op. Ze kozen meteen voor de rol van oppositiepartij. Een gemiste kans. In Amsterdam is zelfs de VVD met de SP in het College gestapt. Het kan dus wel; als je maar wil. De komende 4 jaar zullen we D66 vooral via de Gelderlander horen verkondigen hoe het allemaal beter kan in deze stad. En dat allemaal dankzij een paar dagen code rood in maart.
Voor Walter Hamers is code rood ook geen onbekend verschijnsel. In het dagelijks leven is hij bestuurder van Talis. Dankzij de strapatsen van sommige collega – bestuurders bij andere corporaties ligt de hele corporatiesector zwaar onder vuur. Code rood dus. Gelukkig stond in een redactioneel commentaar van de Gelderlander, dat dit voor de Nijmeegse corporaties niet van toepassing is. Dat commentaar hangt ongetwijfeld ingelijst boven het bed van Walter Hamers, zodat hij rustig kan gaan slapen. Want zo’n mazzeltje kan hij wel gebruiken. Walter is namelijk ook nog eens voorzitter van de Vierdaagsefeesten en dan weet je het wel in juni. Groen en oranje zijn dan wel de officiele kleuren, langzaam maar zeker begint ook hier code rood op te treden. Altijd perikelen genoeg. Zijn het niet de bierprijzen in de binnenstad, dan wel de muziekvergunningen langs de Sint Annastraat. Dit gedoe heeft wel gezorgd voor grote eensgezindheid in de Raad. Links en rechts waren het met elkaar eens: Bruls liep te ver voor de muziek uit, terwijl Hubèrt vanuit zijn Limburgse fanfareachtergrond drommels goed weet, dat je juist achter de muziek moet lopen. Wendy Grutters van de Nijmeegse Fractie riep Bruls op om te komen tot 10 geboden. Nee hè. Ik was blij, dat we met de teloorgang van het CDA eindelijk af waren van de 10 geboden, neemt Albèr Hillen ze als erfenis mee naar zijn nieuwe partij om ze uit te venten als rood – zwarte code. Daar zijn we mooi klaar mee. Ik ben zeer benieuwd hoe die nieuwe 10 geboden er uit komen te zien. Want soms voel ik me een ouwe lul worden en snap ik niet meer hoe de wereld in elkaar zit. Bezoekers aan de binnenstad worden tijdens de Vierdaagsefeesten vriendelijk doch dringend verzocht om hun blikjes fris of bier thuis te laten, omdat dit oneerlijke concurrentie is voor de binnenstad. Drugs daarentegen mag je gerust mee nemen; je kunt ze zelfs van tevoren nog gratis laten testen bij Iriszorg. Als ik dit achter elkaar lees raak ik het spoor volledig bijster. Maar het zou me niks verbazen als eigen drugs meenemen over een paar jaar ook verboden wordt. Dan mag de gemeente zelf legaal wiet kweken. Wat nu voor het bier geldt, geldt dan ook voor de wiet. Geen oneerlijke concurrentie tijdens de Vierdaagsefeesten. Alleen gemeentelijke wiet roken. Dat wordt dan code groen.

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Er is een reactie gegeven op “Code rood”

  1. Waarom zou je een ouwe lul zijn als je dingen signaleert en daar ook een mening over hebt en die ook ‘uitdraagt’! Ik ben van 1952 en misschien ook wel een ‘ouwe …’, maar ik blijf toch ageren tegen misstanden of dingen waar ik me aan erger, zoals vernielingen, rotzooi trappen en met name het (vaak collectieve) gemis aan respect voor met gemeenschapsgeld gerealiseerde voorzieningen, groot of klein. Bushokjes, jonge aanplant, net aangelegde parkjes, gevels (graffity) en zo meer. Het moet allemaal ‘onbewust’ of bewust vernield worden! Alles wat mooi is mag niet mooi zijn, maar moet kapot. Goh…wat kan ik me daar aan ergeren en als je daar iemand op aanspreekt krijg je vaak een verongelijkte, brutale blik of opmerking waar je je mee bemoeit! Het is een schande!! Dus…laat mij maar een ouwe lul blijven, maar liever een ouwe lul dan een laffe lul, want die is en blijft slap wat je ook doet!

Reageer

Een link plaatsen? Typ dan [url=http://www.adres.nl]linkbeschrijving[/url]. Bijvoorbeeld: Zie [url=http://www.nijmegen.nl]de gemeentesite[/url] voor meer informatie.

Ook opmaak is mogelijk Gebruik daarvoor [b]vet[/b] of [i]cursief[/i].