Danstempel

23 juni 2012 door Vincent Cantrijn

Afgelopen week de foto in de Gelderlander gezien van de dansende Ondernemers Sociëteit van NEC in de Stevenskerk? Niks geen gezapig feestje van de bobo’s. Er werd ouderwets los gegaan. Wat heet. De dampen sloegen er van af. Ze omarmden glas, elkaar en daarmee indirect de Sint Steven. Want de opbrengst van het feest ging naar het restauratiefonds van de kerk. Ik heb het al vaker over de prachtige term “ondersteunende horeca” gehad, maar zo ondersteunend als dit had ik het nog niet gezien. De Stevenskerk als danstempel. Voor gasten in galakleding. Zou er ook gedanst mogen worden zonder galakleding? Het zou me verbazen.
Tijdens een gesprek in het Nieuwscafé van de Gelderlander opperde Rob Jaspers dat de Stevenskerk zeker geschikt was als werkruimte voor zzp ‘ ers. Hij zag het helemaal voor zich. Een inspirerende omgeving waar rustig gewerkt kan worden en de Stevenskerk zou de huurpenningen goed kunnen gebruiken. Een vertegenwoordiger van de Stevenskerk moest er niet aan denken. Werkende zzp ‘ers in de kerk? Een gruwel. Dat past helemaal niet in de sfeer van een kerkgebouw. Tja. Een beetje pastoor of dominee van tegenwoordig bereidt zijn preken ook voor op een pc, dus waar praten we over? En de Stephanuskerk aan de Berg en Dalseweg wordt op dit moment verbouwd tot een orthopedisch instituut. Dat is toch heel andere koek dan een zzp ‘ er met een laptop.
Uit hun dak gaande bobo’s in galakostuum passen schijnbaar dus wel in de sfeer van het kerkgebouw. Anders had het bestuur van de Sint Steven dit van tevoren niet goed gevonden. Daar moet over vergaderd zijn. Op de krantenfoto kon ik het niet zien, maar ik vermoed niet dat ze stonden te swingen op de klanken van het beroemde Königorgel in de kerk. Het verbaast me, dat de Vereeniging of Boermans Zalencentrum nog geen protest hebben aangetekend tegen dit feest. Het is toch oneerlijke concurrentie ten opzichte van de bestaande horeca in de stad? En die hebben het toch al zo slecht. Als er in de Vasim een groot feest wordt gegeven dan staat de horeca op de achterste benen. In de Stevenskerk mag het wel; alles voor het goede doel. Maar dan moet er geen onderscheid gemaakt worden. Als de gasten van de Ondernemers Sociëteit van NEC er op los mogen swingen, dan anderen ook. Dance, hiphop, jazz, rock & roll, salsa, zumba; het maakt niet uit. Dansen is dansen. Met of zonder galakleding. De Sint Steven is van ons allemaal.

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Er is een reactie gegeven op “Danstempel”

  1. Jose zegt:

    Goed idee zo’n ZZP werkplek, het idee valt ook om te ruilen. De Vereeniging heeft plek zat voor zo’n voorziening.

Reageer

Een link plaatsen? Typ dan [url=http://www.adres.nl]linkbeschrijving[/url]. Bijvoorbeeld: Zie [url=http://www.nijmegen.nl]de gemeentesite[/url] voor meer informatie.

Ook opmaak is mogelijk Gebruik daarvoor [b]vet[/b] of [i]cursief[/i].