Dit is het archief van maart 2007

Kapper

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 31 maart 2007

/date/2007/03/kapper.jpgHatert op één lijn stellen met Spangen en Ondiep. Hoe vreemd kunnen rijksambtenaren tegen de wereld aankijken. Vorig jaar heb ik een stukje geschreven voor de Wijkkrant Hatert. Om ze daar een hart onder de riem te steken. Het kan geen kwaad om dat artikel hier te herhalen. Ik denk niet, dat de Minister dit allemaal weet. Misschien moet ze eens naar de kapper in Hatert als ze op wijkbezoek komt.

Samenloop van omstandigheden…

Een bijdrage van Daniël Sarphatie, gepubliceerd op 28 maart 2007

/date/2007/03/_MG_2658NC.jpg

“Ladies and gentlemen…

Een bijdrage van Ralph Niels, gepubliceerd op 28 maart 2007

/date/2007/03/martinus_t.jpg

… we’ve got him!”

Hulde voor Hatert

Een bijdrage van Martijn Vet, gepubliceerd op 27 maart 2007

/date/2007/03/Hatert.jpgHet is best ver weg en ook is de wijk niet per definitie gewild om zijn schoonheid. Maar om Hatert nou bij de veertig meest aandacht behoevende wijken van Nederland te scharen? Ik geef toe, ik kom er bijna nooit, het is immers best ver weg, maar ik kan me wel wat voorstellen bij de enigszins verontwaardigde reacties van bewoners (lees bijvoorbeeld dit stukje en de discussie eronder).

Inwoners van Hatert (hoe noem je die eigenlijk?) kunnen in ieder geval ook juist wel tevreden zijn. Het is altijd leuk om ergens bij te horen, en het heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Goed, er zijn sinds een aantal jaren ook flink wat koopwoningen die je nu natuurlijk aan de straatstenen niet meer kwijtraakt, maar de plannen van minister Vogelaar met de veertig probleemwijken achterstandswijken volkswijken zijn niet misselijk. Hatert wordt dus misschien nog wel beter dan het volgens veel bewoners al was. Of zijn we allemaal veel te na?ef en staat de wijk daadwerkelijk op exploderen? En hoe zit het dan met andere wijken? Is Hatert echt de ergste wijk van Nijmegen?

Vergeten hekje 1

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 26 maart 2007

/date/2007/03/vergetenhekje1.jpg

- Hoe lang al?
- Sinds dat nieuwe stoplicht er staat op de kop van de Weurtseweg.
- Dit is toch nog Krayenhofflaan.
- Aan begin en eind zo te zien staan er ook een paar…
- Ja. Ze worden af en toe verschoven door mensen die erdoor willen rijden.
- Maar er gebeurt toch helemaal niets in die straat.
- Nee, en niemand haalt ze weg.
- Van wie zouden ze zijn?
- Vroeger kon je hier gewoon doorheen rijden.
- Vuilnisman! Kunnen deze hekken ook mee?

Stil protest

Een bijdrage van Leo IJsvelt, gepubliceerd op 25 maart 2007

_MG_8247.JPG

Met een koffer

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 24 maart 2007

images_5.jpgBeroepsmatig moet ik bijhouden wat de politiek allemaal besluit of juist niet besluit. Dit laatste is soms belangrijker dan het eerste, maar dit terzijde. Vandaar dat ik iedere week de besluitenlijst van het College van B & W lees op internet. Altijd leerzaam. Want het College neemt over van alles en nog wat besluiten. Over belangrijke zaken, over hele belangrijke zaken en soms over zaken waarvan ik denk: Goh, dat ze zich met zo iets onbenulligs bezighouden. Maar goed. Afgelopen dinsdag is er een besluit genomen over een onderwerp, dat ik in raadselvorm aan u voorleg. De eerste vraag is: waar gaat het volgende rijtje over? De tweede vraag is: wie horen er in dit rijtje niet thuis. Let op.

Gefeliciteerd AKKU!

Een bijdrage van Marion Slangen, gepubliceerd op 22 maart 2007

Soms is het zomaar ernstig reunietijd. Ik had er de afgelopen maanden maar liefst twee, van mijn middelbare scholen. En afgelopen weekend eentje van de plaatselijke studentenvakbond AKKU. De bond bestaat vijfentwintig jaar en daarom staat er de komende tijd een aantal feestelijkheden op het programma.

Toen ik jaren geleden naar de grote stad vertrok, was ik net twintig. Ik werd al vrij snel meegetrokken in alles wat in beweging was. Toen wist ik al zeker dat ik nooit meer terug zou gaan naar waar ik vandaan kwam. Want daar gebeurde nooit iets. En als er al iets gebeurde dan stond het mij meestal niet aan. De meeste mensen die ik in mijn oude dorp om me heen had, waren mij net zo snel vergeten als ik had gedacht van te voren. De mensen die ik in mijn nieuwe woonplaats leerde kennen waren veel warmer dan ik had verwacht. Binnen een week was deze grote vreemde stad mijn habitat geworden, en ik voelde me er thuis alsof ik er altijd al gewoond had. Ik woon er ondertussen al langer dan ik ooit ergens gewoond heb.

Tegen beter weten in…

Een bijdrage van Daniël Sarphatie, gepubliceerd op 21 maart 2007

max30.jpg

Jan Rikken

Een bijdrage van gastbijdrage, gepubliceerd op 19 maart 2007

_MG_8445.JPGElke twee weken geeft een prominente Nijmegenaar op deze plaats zijn of haar visie op Nijmegen of op een Nijmeegse kwestie. Vandaag is de beurt aan Jan Rikken, voorzitter van de wijkraad Lent.

Ben je een Nijmegenaar? Voel je een Nijmegenaar? Ben je trots op de stad?

Deze vragen zijn mij al vele malen gesteld sinds de overgang van mijn woonplaats Lent naar Nijmegen begin 1998. Ook via stellingen als: “Uiterwaarden of de Grote Markt” probeert men te achterhalen of mijn hart voor de stad klopt (eigenlijk dus niet meer voor het dorp). Dergelijke vragen zijn eigenlijk niet te beantwoorden.