Dit is het archief van mei 2007

Dag ‘grasveld’…

Een bijdrage van Marion Slangen, gepubliceerd op 31 mei 2007

vrouwe.JPGIn de wijken Visveld en Oosterhout zijn inmiddels 2.500 woningen gebouwd als onderdeel van de Waalsprong. Dit jaar gaan de bestemmingsplannen voor Laauwick, Groot-Oosterhout en het centrumgebied de Citadel in procedure. Dat maakt de bouw van 6.000 nieuwe woningen, maar ook winkels en andere voorzieningen mogelijk. Voor de meeste huidige bewoners betekent het dat ze worden omringd door bouwputten en kranen. De charme van het wonen in een gloednieuw stadsdeel.


Spelfoud

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 29 mei 2007

/date/2007/05/14spelfoud.jpg

- Hoe komt dat nou?
- Wat?
- Zouden ze dat telefonisch doorgeven?
- Wat nou?
- Die naam! Met een ‘t’.
- Je ziet m eens in de zoveel jaar wel ergens staan, zeg maar.
- En dat duurt dan een paar dagen en dan heeft iemand gebelt en wordt het aangepast.
- Het is gebel-D!
- He?
- Met een ‘d’

(op maandag 28 mei 2007 is deze foto gemaakt op de kruising Coehoornstraat, Groesbeekseweg.)

Dag van het Park

Een bijdrage van Leo IJsvelt, gepubliceerd op 27 mei 2007

_MG_9367.JPG

Sprookje

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 26 mei 2007

doornroosje.jpgHet sprookje van Doornroosje is even simpel als mooi. Een wonderschone prinses raakt in diepe slaap en wordt na 100 jaar wakker gekust door een prins op het witte paard, waarna ze nog lang en gelukkig leeft. Ze moest er even op wachten, maar toen had ze ook wat. Het originele verhaal is uiteraard veel langer; de sprookjesverteller zou anders snel klaar zijn en dat was nu ook weer niet de bedoeling. Maar de essentie is helder.

Complimenten!

Een bijdrage van Gien Jansen, gepubliceerd op 24 mei 2007

stadswinkel.jpgDe zoektocht naar een woning voert een mens langs vele balies om alle benodigde papieren bij elkaar te krijgen.
Zo stond ik op een vrijdagmorgen al om 5 over 9 voor een balie in de Stadswinkel om een “uittreksel uit het bevolkingsregister waar alle personen die bij u in huis wonen op vermeld staan en waaruit blijkt hoe lang u en uw medebewoners op uw huidige adres wonen” te halen. De baliedame lette echter niet echt op wat ik vroeg en zei dat ze wel wist wat ik nodig had. Bij thuiskomst bleek ik echter een uittreksel te hebben met alle adressen waar ik de afgelopen 12 jaar heb gewoond. Daar had ik dus niets aan en dus negen euro weggegooid!

Na het weekend ging ik terug en nam ik de brief mee waarop stond wat ik nu precies moest hebben. Dat kon niet op ??n uittreksel volgens deze baliedame maar ze zou haar best voor me doen. Ze vond het ’slordig’ van haar collega en was me zeer ter wille. Het is haar gelukt om de twee uittreksels op ??n document te verzamelen, waardoor ik slechts ??n keer de leges ? 9 euro hoefde te betalen.

Kijk, d?t is nu service! Complimenten voor deze baliedame in de Stadswinkel. En nu maar hopen dat ik die woning ook daadwerkelijk ga krijgen!

Akelig dichtbij

Een bijdrage van Martijn Vet, gepubliceerd op 22 mei 2007

livekk.jpgGoogle is leuk. Omdat je de hele wereld kunt vinden? Mja, toch vooral omdat je jezelf kunt zoeken. Ik ken niemand, maar dan ook helemaal niemand die nog nooit zichzelf heeft gegoogeld. Kent u dat soort mensen wel? Geloof ze niet! Sterker nog: voordat ze aan de rest van de wereld beginnen, zoeken de meeste mensen eerst naar zichzelf. Daarna zien ze wel aan hoeveel rest van de wereld ze nog toe komen, doorgaans is dat bar weinig. Met een ander speeltje van Google kun je virtueel over de hele wereld reizen. Leuk, vooral omdat Nijmegen redelijk goed in beeld wordt gebracht. Redelijk goed ja, want sinds een maandje heeft rivaal Microsoft het detailniveau nog wat verder opgeschroefd. Bill Gates en zijn vrienden komen nu letterlijk tot in de woonkamer. Ja, ook bij u.

Verleden tijd…

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 21 mei 2007

13commanderie.jpg

- Nog steeds?
- Ja man, zo af en toe kom je nog zo’n verdwaald ding tegen.
- Laat me raden…eh…Plein ‘44?
- In een keer goed, jij kent de stad.
- Dat is toch al sinds eind vorige eeuw geen museum meer?
- Dan is dit eigenlijk een soort van zichtbare geschiedenis, zeg maar.
- Kwammanderie!

Zonsondergang

Een bijdrage van Leo IJsvelt, gepubliceerd op 20 mei 2007

_MG_8945.JPG

Hi Ha Honden…!

Een bijdrage van Elise Kalkhoven, gepubliceerd op 18 mei 2007

spreekkoren.jpg Afgelopen week kreeg ik van de Wintertuin een mailtje met een titel die mij wel heel erg nieuwsgierig maakte. De titel luidde namelijk ‘Spreekkoren Kampioenschap’. Huh? Spreekkoren als in ‘Hi Ha Honden…!’? Mijn interesse was natuurlijk meteen gewekt, dus klikte ik door. Er gaat namelijk niets boven een interessant spreekkoor. Sterker nog, het is een van de redenen dat ik af en toe nog een voetbalwedstrijd bezoek. Maar dan wel heel af en toe, h?? Omdat je zo eens in het jaar besmuikt gniffelt om een spreekkoor wil nog niet meteen zeggen dat je er dan ook maar meteen elke week ??n moet horen. En ook niet alle spreekkoren zijn van een noemenswaardig niveau natuurlijk. Sterker nog, de meeste spreekkoren kan de mens missen als kiespijn.

Hippie-chic

Een bijdrage van Marion Slangen, gepubliceerd op 16 mei 2007

nc_pony.jpgZitzakken, macram? trekkoorden aan de stortbak op de wc, bruin-oranje-ribfluwelen-bankstellen, onhippe hippiekapsels en wijde broekspijpen. Het is allemaal hartstikke retro op dit moment, met andere woorden, het is nu weer trendy om er totaal onmodern uit te zien. Chic zelfs. Maar foto’s uit die tijd, met onmogelijke kledingcombinaties, bloemen op ruiten en witte kniekousen in lakschoenen…ik krijg er nog steeds kromme tenen van. Wat ik me van de zeventiger jaren kan herinneren is dat ik, een ukkie nog, op een goede dag op school kwam, op een opgezette pony moest gaan zitten en moest lachen naar een camera. Het is de meest bizarre schoolfoto die mijn ouders ooit gezien hadden…