Dit is het archief van juni 2007

Compassie

Een bijdrage van Marion Slangen, gepubliceerd op 28 juni 2007

Overlast door huisdieren, zij het via de uitwerpselen dan wel het gedrag van de beesten, is al de revue gepasseerd. De laatste keer vorige week naar aanleiding van de gastcolumn door Stijn Verbruggen alhier. Maar ik schrijf dit lekker toch. Wij kennen in onze samenleving nu eenmaal het fenomeen gezelschapsdieren. Soms hebben ze zelfs een eigen kamer, een garderobe met bijpassende riem en speelgoed. Honden en katten krijgen therapeutische kwaliteiten toegedicht. Goed tegen de eenzaamheid. Onrein in veel culturen, maar edeldieren in de onze…

Uimte

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 27 juni 2007

/date/2007/06/uimte72.jpg

- Hang pandoeken op!
- Verzin een oede lagzin.
- Goedkoop is uurkoop.
- Demp de ut voor het te aat is.
- Wordt lid van de ietsersbond.

(op de hoek Gelderselaan / Postweg hangt in afwachting van een nog te ontwikkelen nieuwe verkeersinrichting een spandoek. Deze plek is een van de meest fietsgevaarlijke plekken in de stad.
zie ook www.fietsersbond.nl.)

Red Hot Chili Peppers

Een bijdrage van Leo IJsvelt, gepubliceerd op 25 juni 2007

_MG_9922.JPG

Da’s handig, zo’n digitale balie…

Een bijdrage van Gien Jansen, gepubliceerd op 24 juni 2007

De digitale balie moet het voor u en mij makkelijker maken om vanuit onze spreekwoordelijk luie stoel (want wie zit er in vredesnaam in een luie stoel achter de pc) onze zaakjes met de gemeente te regelen. En aangezien ik binnenkort ga verhuizen wilde ik dat vast doorgeven aan de gemeente, dat leek mij wel zo netjes.
Ik werkte mezelf door wel vier schermen heen, waarbij ik steeds braaf op ‘verder’ klikte en rustig afwachtte totdat mijn gegevens werden gecontroleerd terwijl ik mij afvroeg wat men nog meer van me wilde weten. Uiteindelijk kwam ik bij veld 5 aan: U moet het legitimatiebewijs van meeverhuizende personen ouder dan 16 jaar scannen en digitaal meesturen met uw aanvraag. Daarnaast moet u een scan van het koopcontract of huurcontract meesturen.

Bronzen kloten deel 2

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 23 juni 2007

kloten2_1_1.JPGOp 28 april maakte ik gewag van een nieuwe trofee in Nijmegen: de Bronzen Kloten. Door een technisch malheur werd de foto van dit kunstwerk niet vertoond. Deze omissie wordt vandaag rechtgezet. De jury daagt bij deze iedereen nogmaals uit, om Nijmegenaren voor te dragen die dit jaar het meest kloten voor de stad hebben gehad. Nominaties zullen welwillend in ontvangst genomen worden. Over de uitslag kan natuurlijk niet gecorrespondeerd worden.

Lokfiets

Een bijdrage van Ralph Niels, gepubliceerd op 22 juni 2007

fietsen.jpgIn de vijf jaar dat ik in Nijmegen gewoond heb, is er een keer een fiets van me gestolen. Voor mijn deur, toen ik heel even naar binnen ging en dacht: “ach, dat extra slot is niet nodig voor die paar minuten.” Toch is fietsendiefstal blijkbaar een groot maatschappelijk probleem, want nadat het kabinet honderd dagen door het land heeft getrokken en goed naar “de mensen” heeft geluisterd, heeft men geconcludeerd dat het verminderen van het aantal fietsendiefstallen in Nederland een van de prioriteiten van de overheid moet zijn.

Een goede zaak natuurlijk, want die ene fiets die ik kwijtraakte was wel een fiets te veel. Gelukkig leven wij in een stad die dit al eerder doorhad (zou het kabinet soms te veel naar Guusje hebben geluisterd?). Een stad die een tijdje geleden al een lokfiets introduceerde om fietsendieven op te sporen. Deze fiets zou zo worden geplaatst dat de kans dat-ie gejat zou worden groot was. En aangezien er een zendertje in de fiets was aangebracht, zou de bende van fietsendieven snel gevonden zijn.

Stijn Verbruggen – Beschavingsoffensief voor hondenbezitters

Een bijdrage van gastbijdrage, gepubliceerd op 21 juni 2007

Stijn.JPGVandaag trakteert Nijmegen Centraal u op een gastbijdrage van Stijn Verbruggen, onlangs verkozen tot Jong Raadslid van 2007. Zijn onderwerp: niet het politieoptreden, niet de City of Health-bordjes, maar het thema waar maar weinig columnisten over durven te schrijven.

Hondenpoep is en blijft een van de grootste ergernissen van Nederlanders. Uit de Stadsmonitor 2005 van de gemeente Nijmegen blijkt dat 37 procent van de Nijmegenaren vindt dat hondenpoep vaak voorkomt in hun buurt. In het stadsdeel Oud-West is dit zelfs 55 procent. Hondenpoep komt ook voor in de lijstjes met bronnen van stankoverlast en milieuproblemen die volgens Nijmegenaren met voorrang moeten worden aangepakt.

Komt een leerling bij de decaan

Een bijdrage van Martijn Vet, gepubliceerd op 19 juni 2007

graduate.jpg- Had je het verwacht?
- Acht ja, maar negen niet.
- Nou jongen, weet dat wij apetrots zijn hoor!
- Leuk voor jullie.
- Je staat toch ineens op de kaart h?, als school. De universiteit zal je met open armen ontvangen. Weet je trouwens zeker dat je maar ??n studie wilt doen? Ze hebben de komende tijd ook nog heel veel IT’ers nodig h?. Of wat dacht je van econometrie? Dat kunnen alleen jongens zoals jij.
- Mwah.

Pisa in Nijmegen

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 18 juni 2007

schevepaal.jpg

- Gemiddeld een keer per maand.
- Ja?
- En dan duurt ‘t een dag of veertien.
- Wat?
- Dat de bel en hersteldienst langskomt om te ontscheven.
- O ja?
- Ja!, of de NUON om de lantaarnpaal het recht te zetten.
- Vanwege de geparkeerde auto’s die achteruit de weg op draaien zeg maar?
- Ja.
- Het zand is nog niet eens weg van de vorige keer symptoombestrijden.
- Precies, en eerst stond er alleen een lantaarnpaal, toen kwamen er twee betonnen paaltjes naast en als je nu gaat kijken zul je zien dat ze er een derde bij gezet hebben….
- Parkeren kost wat in Nijmegen.
- De paal wordt duur betaald.

(vorige week is een derde betonnen paal geplaatst bij de lantaarnpaal bij Haskoning op de Barbarossastraat)

Eastside Bluesfestival

Een bijdrage van Leo IJsvelt, gepubliceerd op 17 juni 2007

_MG_9829.JPG