Dit is het archief van 2007

Kijk nou uihuit!

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 31 december 2007

/date/2007/gevaarlijk_terrein.jpg

- Wat nou?
- Je bent gewaarschuwd!
- Waarvoor eigenlijk dan wel zeg maar?
- Niet over de grafstenen lopen daar kun je van af vallen!
- Oooh, dus dat betekent dat hoekje linksonder het mensje.

De no-cure-no-pay-regeling voor advocaten is in de maak in Nederland. In Nijmegen verschijnen het komend jaar waarschijnlijk heel veel nieuwe borden met wat er overal niet mag … denk ik dan zeg maar …
De begraafplaats in het Julianaparkje wordt niet onderhouden. Dan moet je als verantwoordelijk bestuurder wel zorgen dat je daar niet voor aansprakelijk gesteld kan gaan worden. Hoor.

Een prettige jaarwisseling en een veilig 2008.

Frank Los

Een bijdrage van Leo IJsvelt, gepubliceerd op 30 december 2007

_MG_1153.JPG

Ajeto!

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 30 december 2007

vennen.jpg

Bij de Overasseltsche en Hatertsche Vennen is een beschadigd informatiepaneel middels de “Buurman-en-Buurman-methodiek” opgekalefaterd, inclusief zeewier.

Vuurwerk

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 29 december 2007

vuurwerk.jpgDe titel van mijn laatste bijdrage van vorig jaar was “Einstein”. Ik schreef die column aan de andere kant van de wereld. Reizen laat mij de relativiteit van zaken inzien. Tijd, plaats en situatie; ze krijgen een andere dimensie. Ik zie de Nijmeegse werkelijkheid dan steeds in een ander perspectief. Vandaar dat ik met Einstein op de proppen kwam. Mijn wens voor 2007 was dan ook, dat we alles in Nijmegen wat relatiever zouden gaan zien. Dat zou een hoop ergernis schelen.

De oliebollenkraam

Een bijdrage van Leo IJsvelt, gepubliceerd op 28 december 2007

_MG_1102.JPG

Derde kerstdag

Een bijdrage van Marion Slangen, gepubliceerd op 27 december 2007

Hoe was uw kerst? Toen we op maandagochtend op Kelfkensbos aankwamen waar net de oliebollenkraam ontplofte en volledig uitbrandde, had dat een slecht omen kunnen zijn. Maar het was gewoon goed, mijn kerst, mocht u het willen weten. En vandaag is het derde kerstdag. Bonusdag. Kliekjesdag. Kadootjesruildag. Reflectiedag. Geen woonboulevard-dag, want dat was gisteren.
Vandaag moet u definitief de knoop doorhakken naar welke trendy kroeg u wilt gaan voor oudjaar, beter gezegd met wie u het nieuwe jaar in wilt. Met de mensen die u aardig vindt of met de mensen met wie u gezien wilt worden. Als het daar al niet te laat voor is, want de verschillende reserveringen, voor de zekerheid, hadden natuurlijk al lang op de koelkast moeten hangen.
Nog enkele weken en dan staan de paashazen alweer in de etalages van de V&D. En heeft u al geboekt voor augustus?, anders bent u daar ook al te laat voor, dan zijn de beste reizen en accomodaties al weer weg…Snel verder, door, volgende seizoen, volgende evenement.
Ooit dacht ik dat de meeste mensen een uitgesteld leven leidden. Eerst alles doen wat je moet doen en dan pas wat je graag zou willen doen. Maar ik krijg ook steeds meer het gevoel dat mensen vooral ‘vooruitgesneld’ leven. Maanden van te voren zijn we al bezig met dingen in de toekomst. Tegen de tijd dat het daadwerkelijke moment aanbreekt hebben we het al zo vaak doorleefd dat het al niet meer interessant is. We leven op verwachtingen. Eerst de echo dan de knal…
Hoe dan ook, hebt het goed allen!

‘t is Kerst – man!

Een bijdrage van Daniël Sarphatie, gepubliceerd op 26 december 2007

kerstmis.jpg

Kerstversiering-Award 2007

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 24 december 2007

engelenvleugel.jpg

(gejuich bij opkomst)
- Geachte aanwezigen!
(stilte daalt neer in de zaal)
(schraapt keel)
- Geachte aanwezigen, …
- in de categorie kerstversieringen, onderdeel grappigste vondsten …
- in de subcategorie “buiten” …
(spanning stijgt)
- is na langdurig en vruchtbaar juryberaad, zeg maar…
- gekozen tot absolute nummer 1…
- de Engelenvleugels gemaakt van ziekenhuishandschoenen !!!
Applaus en gejoel en schouderklopjes voor de winnaar.

In het Museumpark Orientalis in de Heilige Landstichting is ook tijdens de kerstdagen de Engelententoonstelling “Zie ze vliegen” te zien.

Vloedgolf

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 22 december 2007

sadhu.jpgEen Indiase Sadhu heeft eens mijn hand gelezen en geconstateerd dat ik van water hou. Zijn waarzeggend vermogen moet niet overschat worden. Hij wist dat mijn sterrenbeeld Vissen is en dat ik uit Nederland kwam. Een plus een is twee; zeker bij waarzeggende Sadhu’s. Toch had hij wel degelijk gelijk. Ik hou van water en niet zo’n beetje ook. Zet mij aan de oever van een rivier, meer, zee of oceaan en ik kan uren genieten zonder iets te doen. Het is dan ook logisch, dat de Waal een meer dan normale aantrekkingskracht op mij heeft.

It takes two to Nijmo

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 21 december 2007

Nijmogram2.jpg

Na het wellicht nog ietwat bescheiden succes van het eerste Nijmogram, heeft het mij behaagd voor u opnieuw een huisgemaakt, ambachtelijk cryptogram in elkaar te fröbelen. Het was weer a hell of a job om elke opgave en/of oplossing au bain Mariken te bereiden. Op het uiteindelijke resultaat kunt u uw tanden echter weer als vanouds stukbijten, voor zover de kerstkransjes en andere suikerbommen nog niet genoeg schade aan uw bijtspijkers hebben berokkend.
Klikt u op het diagram hierboven om het tonerzuinige Nijmogram uit te kunnen printen en spoel die weeïge nasmaak van het Groot Dictee der Nederlandse Taal weg. Of pakt u er desnoods een kerstcadeau mee in. Eind januari worden de oplossingen gepubliceerd.