Dit is het archief van maart 2009

Kafka in Nijmegen (2)

Een bijdrage van Marcel Debets, gepubliceerd op 31 maart 2009

/date/2009/03/apekool.jpgDeel 2? Inderdaad, twee jaar geleden schreef ik hier over de perikelen van Jac. Splinter, die toen trouwens nog geen lid was van de redactie van Nijmegen Centraal, en Park 44. Dit keer gaat het weer over een stukje groen, van 230.000 euro. En weer zijn slapende, maar vooral falende ambtenaren in het geding.

Zomertijd … klok vooruit of achteruit?

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 30 maart 2009

/date/2009/03/R0015946B.jpg

In verband met de zomertijd is de klok op het NS station is een uur achteruit gezet, en loopt nu dus twee uur achter. Het valt ook niet mee.

1 april

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 28 maart 2009

alva.jpgOp 1 april verloor Alva zijn bril. Door deze historische gebeurtenis worden er eeuwen later op deze datum nog steeds grappen uitgehaald, hoewel ik vermoed dat het rechtstreekse verband niet meer standaard wordt opgenomen in lespakketten op de basisschool. Het stramien van de 1 april grap is helder. Er wordt iets beweerd, dat schijnbaar geheel logisch is; daarna komt de aap uit de mouw. Het is allemaal heel anders: 1 april; mooi ingetuind. Afgelopen week had ik het idee, dat er continu 1 aprilgrappen werden uitgehaald, hoewel de maand maart nog niet eens voorbij is.

We gaan naar DE stad

Een bijdrage van Rosalie Thomassen, gepubliceerd op 26 maart 2009

binnenstad___by_Rutger.jpgWie in de wijde regio van Nijmegen zegt “we gaan naar DE stad”, bedoelt natuurlijk de binnenstad. Als hartje stad is dit de woonkamer en de centrale ontmoetingsplek voor alle burgers.

De binnenstad is in die zin een bijzondere wijk in de stad. Van woonwijken hebben we er dertien in een dozijn, de binnenstad is echter uniek. De binnenstad is van ons allemaal. En over iets wat van ons allemaal is, willen we allemaal meebeslissen. Want welke Nijmegenaar heeft er nu niets te nuilen over de binnenstad? Allemaal met de beste bedoelingen natuurlijk, want zoals altijd is de essentie van nuilen een diepgeworteld gevoel dat het beter kan en moet.

Nestorbank

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 25 maart 2009

2009maart357C.jpg

De door Jac. Splinter al aangekondigde nestorbank, is inmiddels geplaatst in het Kronenburgerpark. Prachtige bank!

Hello Nijmegen, Hollywood calling

Een bijdrage van Martijn Vet, gepubliceerd op 24 maart 2009

What’s In The Box? Wie het weet, mag het zeggen. Bewust of niet, de pr rond het Nijmeegse sciencefictionfilmpje is werkelijk fenomenaal. In Hollywood is 150 euro krap voldoende om een figurant tien seconden voor ligusterstruik te laten spelen, student Natuurwetenschappen Tim Smit had er genoeg aan om bijna 10 minuten spektakel mee te maken. Hetzelfde Hollywood is enthousiast en wil wel kennismaken met de Nijmegenaar. Waarschijnlijk niet naar aanleiding van het verhaal of het stabiele camerawerk, maar vanwege de bijzondere effecten. Intussen komen de complottheorieën op internet op gang. Worden we lekker gemaakt voor een grote Nederlandse film? Heeft ’s lands grootste kruidenier, prominent in beeld, er iets mee te maken? Of gaat het toch om de trailer van de nieuwe aflevering van het spel Half Life? Voor promotie van het Go Short Festival is het jammer genoeg te laat. Voor Nijmegen-promotie is het natuurlijk altijd goed.

Het werd ook wel een beetje frisjes op Nijmegen Centraal …

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 22 maart 2009

Warmtezuil.jpg

[screenshot van de Gelderlander punt nl van zaterdag 21 maart]

Applaus

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 21 maart 2009

applaus.jpgHet schijnt crisis te zijn in ons land; ook in Nijmegen. Ik merk echter, dat economie tijdens mijn middelbare schooltijd niet mijn favoriete vak was. Dus hoe die crisis nu echt in mekaar steekt ontgaat me een beetje. Daar komt bij, dat ik vooral nieuws hoor en lees over mensen en instanties die geld te veel hebben. Dan komt de term crisis toch in een wat ander daglicht te staan. Neem de directeur van de Keizer Karelpodia. Die heeft al acht jaar lang een salaris ontvangen waarvan Balkenende alleen maar van mag dromen. Voorlopig dus geen crisis in huize Krielen.

Lente in Lent

Een bijdrage van Francis Herbers, gepubliceerd op 20 maart 2009

Lent_e.JPG

Vandaag is de lente begonnen!

De schep in de grond

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 18 maart 2009

2008September479B.jpg