Dit is het archief van september 2009

Hoofdpijn

Een bijdrage van Marcel Debets, gepubliceerd op 29 september 2009

/date/2009/09/hoofdpijnbrug.jpgPaul Depla is toch weer niet te benijden. Hij heeft een groot probleem als het gaat om het bouwen van bruggen. Was het twee jaar geleden nog de Ovatonde – officieel: Keizer Augustusplein – waar de afbouw met bijna een jaar vertraging plaats vond, in het geval van de nieuwe waalbrug is de bouw nog niet eens begonnen! Voor de zoveelste keer wordt de bouw uitgesteld. Opnieuw een hoofdpijndossier voor Depla.

Onze hartelijke dank!

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 29 september 2009

/date/2009/09/conexxion.jpg

Connexxion Klantenservice deed er een week over om te reageren op mijn vraag over hun informatieborden. Bedankt Connexxion!

Droge soep

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 26 september 2009

honig.jpgDe zon schijnt uitbundig, maar toch zijn het barre tijden in Nijmegen. We eten geen droge soepen meer, waardoor de Honig moet sluiten en 240 mensen op straat komen te staan. De gemeente wil in Brakkestein een woontoren van 24 verdiepingen bouwen, om zo geld te verdienen om de aankoop van de Driehuizen te kunnen betalen. Danceliefhebbers kunnen dit weekend niet naar de Goffert, omdat het schijnbaar onmogelijk is om een stelletje raddraaiende klojo’s in toom te houden. En de voorzitter van de winkeliersvereniging in de binnenstad noemt de plannen voor de bereikbaarheid van de stad een theoretisch tuinkaboutermodel. Probeer bij dit alles maar eens zonnig te blijven kijken

Partypoopers

Een bijdrage van Rosalie Thomassen, gepubliceerd op 24 september 2009

smiley103.jpgVoor iedereen die komende zaterdag wel zin had om gratis te staan housen in het Goffertpark is het helaas pindakaas. Het feestje gaat niet door. Door onlusten tijdens de grote Reloaded party van de Matrixx afgelopen weekend heeft de gemeente besloten dat het kleinere Citydance feestje van komend weekend niet door mag gaan. Uit vrees voor herhaling door geruchten dat dezelfde raddraaiers weer op komen dagen, is het besluit genomen door de betrokken veiligheidsdeskundigen van de stad, meldt de krant.

Absperrung

Een bijdrage van Ingrid de Bruijn, gepubliceerd op 22 september 2009

Copyright Ilse Lambert Market Garden Herdenking Nijmegen kleinst_1.jpg
Ilse Lambert zag zondag dit pikant detail bij de herdenking van de bevrijding van Nijmegen. Mooi gezien.
foto Ilse Lambert www.foxyroses.com

Binnenkort

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 22 september 2009

2009sept1201C.jpg

bin·nen·kort: bw binnen enige tijd; spoedig
Maar hoe lang kun je dat volhouden?

Crisis

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 19 september 2009

hoofdpijn.jpgIk zit nog niet echt in een crisis, maar na het lezen van de Gelderlander van afgelopen woensdag was ik er niet ver van af. Niet omdat Beatrix mij van onder haar hoed heeft toevertrouwd, dat het over een paar jaar nog veel erger is dan nu. Daar lig ik niet wakker van; dan maar een kleinere hoed. Nee; mijn innerlijke crisisbarometer steeg, omdat Noël Vergunst van Groen Links opperde om een referendum te houden voor de locatie van het Huis van de Topsport. Ik heb altijd gezegd, dat ik het woord referendum niet meer wil horen, totdat de Donjon er staat. En de door Noël gebruikte argumenten zijn klinkklare onzin. Koppijn krijg ik er van.

Markt tuin

Een bijdrage van Ingrid de Bruijn, gepubliceerd op 17 september 2009

44_45_klein.jpgIk kan en wil er niet omheen. Zondag herdenkt Nijmegen haar bevrijding. We denken even niet zozeer aan de hier heen gestuurde Hitlerjugend. Niet aan hoe we met onze foute stadsgenoten hebben afgerekend. En ook maar niet aan wat er is gebeurd met bezittingen van afgevoerde Joodse medeburgers.
We denken wel aan de jongens en mannen uit Canada, Polen, Engeland en de VS in deze regio. Aan de Nederlanders die hen toen actief bijstonden. Ook allemaal terecht.

September 1944, de periferie bij de Waalbrug ook nog in de fik. Het begin van de granatentijd in Nijmegen… De kapokfabriek.
Tragisch dat de grondtroepen te laat vanuit Brabant hier aankwamen. Ik denk wel eens, dat als Zuid-Nederland de bevrijder iets minder uitbundig had binnengehaald, er heel misschien geen hongerwinter in het Westen had hoeven zijn.

Kom je ook, zondag?

Met dank aan Noviomagus.nl voor de foto uit een serie snapshots van in Nijmegen bivakkerende Canadezen.

Surfin’ bird

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 16 september 2009

2009juli0385B.jpg

Wat lees ik in de Brug? “PvdA-raadslid Stijn Verbruggen start op de website www.lelijkstevannijmegen.nl een zoektocht naar het lelijkste elektriciteitshuisje van Nijmegen.” Op zijn shame and blame website staat ook een foto van deze briljante vogel-grafitti. Mag dus niet. Moet weg. Vies. Lelijk. Jeetje Stijn, is er nou echt niks belangrijkers?
Gelukkig/helaas is de dader gearresteerd. In de Brug van 16 september staat dat de politie in de nacht van 27 op 28 juli de dader heeft gearresteerd. Dat is dus blijkbaar twee maanden lang onder de pet gehouden…
Persoonlijk vind ik het briljante kunstwerkjes (let op de voetjes). En een stuk beter dan zo’n saaie grijze kast. Maar nee, wat zegt Stijn? “Nijmegen staat vol met grijze kastjes voor stroom, telefoon, tv, internet, stoplichten etc. Vaak vol graffiti en troep. Lelijk!”. Nee, die grijze kastjes zijn mooi!

Hoppen

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 12 september 2009

fiets_2.jpgTwee weken geleden schreef ik, dat politieke partijen driftig naar kandidaten zoeken, om zo een goedgevulde kieslijst te krijgen. Zonder kandidaten is het namelijk lastig meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Vandaag wil ik de omkeertheorie eens in de strijd gooien. Potentiële raadsleden, die een politieke partij zoeken. Want er wordt soms flink gehopt in de politieke arena. Het lijkt af en toe de voetbalwereld wel. Levenslange clubliefde bestaat niet meer. Gisteren bij NEC; vandaag net zo makkelijk bij de Graafschap, omdat daar wel speelminuten gegarandeerd zijn. Opportunisme van de bovenste plank; ook in de Nijmeegse politiek.