Dit is het archief van oktober 2009

Nieuwe weg (2)

Een bijdrage van Francis Herbers, gepubliceerd op 31 oktober 2009

Nieuwe_weg__2_.JPG

Het leuke aan wonen in een nieuwbouwwijk is dat je bijna elke dag weer wat nieuws ziet ontstaan. Afgelopen donderdag zag ik dat de nieuwe oprit voor de Snelbinder al ver gevorderd is. Voor fietsers uit de richting Elst (dus ook uit Oosterhout gem. Nijmegen) komt Nijmegen weer een stukje dichterbij. Moet je nu nog na het spoor rechtsaf en om de Lentse Lus heen rijden, straks, als de oprit klaar is, kun je gewoon na het spoor rechtsaf slaan en dan zit je al op de fietsbrug. Het scheelt geen kilometers, maar toch.

Hoera, 50!

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 30 oktober 2009

Vijftig.jpg Gisteren een kop in de Gelderlander die een intieme vrijage aanging met menig onderbuik: “Toch weer in de file in 2010.” Een of desnoods meerdere uitroeptekens ontbraken er nog maar aan. Hoge poten galore!
Wat is het geval? Sinds 7 september is het aantal en de lengte van de opstoppingen voor de Waalbrug aanmerkelijk afgenomen. Wellicht niet geheel toevallig valt dit samen met het proefproject Slim Prijzen. Deelnemers aan dit project, die normaliter met gemengde gevoelens achter aan zouden sluiten op de A325, krijgen een financieel schouderklopje van Jan van der Meer voor elke keer dat ze de spits mijden. Nu loopt de proef op 19 december af en heeft Van der Meer dermate sinterklaas lopen spelen dat er geen geld meer is voor een vervolgproject. En dus zullen volgens de Gelderlander na de jaarwisseling de forensen met een naar uitlaatgassen riekend en traag door oneindig laagland gaand déjà vu geconfronteerd worden.

0 – 4

Een bijdrage van Ingrid de Bruijn, gepubliceerd op 26 oktober 2009

Theeschenkerij_Goffert_klein.jpgDat was dus tobben voor NEC, gisteren met PSV op bezoek.
Niet helemaal verrassend, maar gewoon zuur. Net de afgelopen week veel gepraat over sterk beginnen. En dan toch na 20 seconden met 0-1 achter staan.

Voor wie graag terug in de tijd kijkt, de volgende tip.
In 1928 werd NEC kampioen. Kampioen Oost 2B weliswaar van, maar toch!
Daar kunnen we op 9 november nog eens van nagenieten.

Nijmegen Blijft in Beeld toont op 9 november historisch filmmateriaal met als rode draad sport, de Goffert en Hatert.
En dus ook onder meer van de aanleg en opening van de Bloedkuul. Van een paar crises geleden. Het in deze tijden onvoorstelbaar werkverschaffingsproject, waar wij een hoop groen aan te danken hebben. Op de foto, met dank aan het Regionaal Archief, de voormalige fraaie theeschenkerij.

“I did not have sexual relations with that woman”

Een bijdrage van Francis Herbers, gepubliceerd op 20 oktober 2009

Senate_in_session.jpg

Vandaag zijn de openbare verhoren van de Enquetecommissie Mensec begonnen. Voor de saillante details zijn de verhoren live te volgen.

Tip: vanmiddag tussen 15:30 en 17:00 komt de heer Krielen aan het woord.

N70

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 16 oktober 2009

n70.JPG

(Foto: Godelieve Brinkhof)

De N70. Ha, de langverwachte rondweg om Nijmegen? Helaas, de voorstanders hiervan kunnen nu met een gerust hart doorsurfen. Het is namelijk een dagwandeling in de omgeving van Beek.

Geschiedenis

Een bijdrage van Ingrid de Bruijn, gepubliceerd op 15 oktober 2009

gelderselaan_a.jpg
Aan de Gelderselaan wordt deze fraaie zuil heropgericht, nadat hij jaren geleden gesneuveld was bij de bouwwerkzaamheden aan het Stadslandgoed Limos.

Asodorpjes

Een bijdrage van Rosalie Thomassen, gepubliceerd op 14 oktober 2009

Een aardig asohuisje. Wikipedia/Flickr.com, Rolu Dsgn (Minneapolis)

Iedere stad heeft ze. Asociale burgers die maar niet willen deugen, maar wel willen wonen. Het is voor de samenleving een lastig dilemma. Het zijn vaak irritante draaideurcriminelen en enge hardnekkige overlastveroorzakers, maar ze moeten ergens blijven. Ze zijn net niet stout genoeg om ze lang genoeg op te sluiten. Maar ze zijn wel strontvervelend als het toevallig je buren zijn. Gemeentes en woningcorporaties proberen van deze lastige buren af te komen door zogenaamde asowoningen te maken. In Nijmegen wil men 15 wooncontainers ergens neerplanten. Maar waar?

Kermis

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 11 oktober 2009

2009okt0063B.jpg

De nieuwe zweefmolen was wel heel erg hoog …

(niet) Welkom op ons straatfeest!

Een bijdrage van Francis Herbers, gepubliceerd op 10 oktober 2009

Allemaal_Nijmegenaren.jpgOns buurtje in Oosterhout (gemeente Nijmegen) is een mooie mix tussen koophuizen en sociale woningbouw. Veel straten bestaan voor de helft uit koophuizen en voor de andere helft uit huurhuizen. Soms zelfs letterlijk: bijvoorbeeld huisnummers 1 t/m 12 huur en 13 t/m 30 koop. Normaal gesproken is dat een goede combinatie en ervaart niemand daar enige problemen mee. We leven vredig naast elkaar om het zo maar te zeggen. Maar soms zie je toch een onderscheid ontstaan tussen koop en huur. Vaak is dat in de zomer, in de tijd van de straatfeesten.

Relletje trappen?

Een bijdrage van Rosalie Thomassen, gepubliceerd op 6 oktober 2009

Eigenlijk hebben we in Nijmegen best fijne voetbalfans. Er is maar zelden wat te doen rondom voetbalwedstrijden en blijft het meestal rustig rond de Goffert. De overlast beperkt zich grotendeels tot wat foutparkeerders, meestal geen relletje te bespeuren. Dat was vroeger nog wel eens anders, getuige het filmpje ‘uit de oude doos’ uit de tijd dat deze ‘harde kern’ nog de boventoon voerde in het grotendeels leeg stadion.

Onze betaalde voetbalclub deed deze week een opvallende oproep om weer eens een ouderwets relletje te komen trappen. Wie daar graag gehoor aan geeft is vanavond van harte welkom in het Goffertstadion!