Dit is het archief van 2009

DIY jaaroverzicht Nijmegen 2009

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 31 december 2009

/date/2009/Jaaroverzicht_Nijmegen_2009.jpgAan bewogenheid geen tekort het afgelopen jaar, zelfs niet in Nijmegen. Oudjaarsdag is de gelegenheid bij uitstek om onder het genot van menig oliebol of appelflap nog eens over de schouder terug te blikken op 2009. Wij doen een retrospectieve duit in het zakje middels een Nijmeegs jaaroverzicht. Maar daar moet u zelf nog wel wat voor doen, namelijk het invullen van dit kruiswoordraadsel – met stiekem her en der een verdwaald cryptisch element. Doet u mee?
Als u de puzzel correct invult, is niet alleen eeuwige roem uw deel, maar maakt u bovendien kans op een boekenbon van 15 euro! Uw oplossing kunt u sturen naar ronvandergoor [at] gmail [punt] com en dient voor 1 februari 2010 binnen te zijn. Per persoon wordt slechts één inzending (en wel de eerste) in behandeling genomen. Indien het lot heeft bepaald dat u in de prijzen bent gevallen, neemt Nijmegen Centraal contact met u op. Over de uitslag wordt vanzelfsprekend niet gecorrespondeerd. De juiste oplossing en de naam van de prijswinnaar worden te zijner tijd hier gepubliceerd.
De puzzel wordt u aangeboden middels een pdf-bestand. Klik op het diagram links om het te openen en uit te printen. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig. Staat dit programma niet op uw computer, dan kunt u het hier gratis downloaden.

Ben je verhuisd?

Een bijdrage van Francis Herbers, gepubliceerd op 28 december 2009

/date/2009/verhuis1.pngVanaf 1 januari aanstaande wijzigt mijn adres. Op dit moment woon ik nog in Oosterhout gemeente Nijmegen. Vanaf volgende week woon ik in Nijmegen. De woonplaatsnaam Oosterhout gemeente Nijmegen vervalt daarmee voorgoed. Van de gemeente (Nijmegen) kregen alle inwoners van Oosterhout gemeente Nijmegen een pakketje met kaarten voor je adreswijziging en een velletje postzegels. Want onze postcode verandert ook, dus het is een officiële adreswijziging. Van onze goedkope (voor verzekeringen) postcode 6679 wordt dat nu het stadse en duurdere 6515. Maar ik vind het wel best. Woon ik na jaren weer echt in Nijmegen. Maar het is moeilijk uit te leggen. Want mijn adres wijzigt dan wel, maar ik ben niet verhuisd.

Glas

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 26 december 2009

/date/2009/glas.jpgHet glazen plafond. Regelmatig duikt deze term op als metafoor voor de schijnbare beperking voor vrouwen om door te stoten tot de top. Hannie Kunst heeft daar geen last van. Het glazen plafond geldt niet voor haar. Ze heeft alle mannen binnen de Nijmeegse PvdA achter zich gelaten en staat fier op nummer 1 op de lijst voor de komende verkiezingen. Een vrouwtjesputter dus. Toch kijkt Hannie de laatste dagen wat glazig uit haar ogen. En dat is de schuld van Stijn Verbruggen. Die heeft het idee gelanceerd om het Glazen Huis van radio 3FM volgend jaar naar Nijmegen te halen. Hannie ziet het helemaal zitten. Glazen plafond, glazen vloer, glazen zijkanten; laat maar komen dat Glazen Huis.

Parkeergarage Kelfkensbos 25.12.2009

Een bijdrage van Ingrid de Bruijn, gepubliceerd op 25 december 2009

/date/2009/Kelfkensbos_25.12.2009_klein.jpg
Kijk, alle paaltjes zijn schuingereden! Omdopen naar “Schuine Paaltjesgarage”.

Vreten op aarde

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 25 december 2009

oorlog.JPG

“Inhalig Kerstmis en een nukkig 2010!”

SVB

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 23 december 2009

2009dec0013B.jpg

Als je je hoofd scheef houdt, is zelfs het SVB gebouw aan het Takenhofplein mooi.

Zo! Die staat!

Een bijdrage van Ingrid de Bruijn, gepubliceerd op 21 december 2009

iglo_21.12.2009.jpg
En dat gaan die kinderen zich nog heel erg lang herinneren. Creatievelingen, daar aan de Dommer van Poldersveldtweg.

Reïncarnatie

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 19 december 2009

boeddha.jpgToeval bestaat niet; daarvan ben ik overtuigd. Daarom heb ik lang nagedacht over het verband tussen een aantal feiten. Want het is natuurlijk niet niks wat er afgelopen week gebeurd is. Jan van der Meer regelt op zaterdag dat mensen op het Stationsplein in de vorm van -80 gaan staan als symbool voor het gewenste percentage reductie van CO2. Daarna zwaait hij de Kopenhagen Express richting de Klimaattop uit. Prompt gaat het in Nijmegen vriezen dat het kraakt en weer een paar dagen later valt er een flink pak sneeuw. Hoezo opwarming van de aarde? Niks van te merken. Nog een paar van deze acties van Jan en er komt niet alleen een lynx in de Hatertse Vennen, maar banjert er straks ook een ijsbeer rond. Zou zo maar kunnen.

Giet it oan of niet?

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 18 december 2009

sneeuw.JPG

Zou die eenzame wandelaar op de Oude Reekstraat zich ook afvragen of een witte Kerst sil heve? Of sil it niet?

Bibberboom?

Een bijdrage van Ingrid de Bruijn, gepubliceerd op 17 december 2009

bibberboom_b_klein.jpg
Dommer van Poldersveldtweg, 17 december 2009. Boomtrui? Sjaalboom? Stampak?