Dit is het archief van april 2011

Kermis in de stad

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 28 april 2011

Flexparkeren

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 25 april 2011

Na de verherbouwing van de Volksbelangwoningen in 2007/8 zijn de straten verheringericht. Hadden ze daar nou maar eens een coordinator opgezet. Langs elkaar werkende instanties en afdelingen veroorzaken merkwaardige situaties. Hoe los je zoiets op? Vantevoren nadenken staat zeker niet in de taakomschrijving.

Tussen-n

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 24 april 2011

Dromen

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 23 april 2011

Marco Borsato mag ons dan wel doen geloven dat dromen bedrog zijn, daar heeft Bert Frings voorlopig nog geen last van. Bert droomde er ooit van om wethouder in Nijmegen te worden. Komende week wordt zijn droom waar. Omdat zijn voormalige vrienden van de SP zich niet door onze Thom op een doordeweekse avond naar de Raadszaal lieten dirigeren, om het College in deze barre tijden zo snel mogelijk compleet te maken, loopt Bert zich al een tijdje onbezoldigd warm in het stadhuis. Tot overmaat van ramp moet hij ook nog de volgorde van huwelijk en huwelijksreis omgooien om het politieke doel te dienen. Het laten uitkomen van dromen vraagt zo zijn offers.

Zon

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 21 april 2011

Jo Janssen: Nijmegen in 2019 naar de maan!

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 19 april 2011

Vorige week was het vijftig jaar geleden dat Joeri Gagarin als eerste mens een ruimtevlucht maakte. Uit doorgaans betrouwbare bron heeft Nijmegen Centraal vernomen dat stadspartij Gewoon Nijmegen van zins is om in 2019 een “Nimwegenäör” op de maan te laten landen, precies een halve eeuw nadat Neil Armstrong de primeur had voet te zetten op onze stoffige wachter. Raadslid Jo Janssen vindt dat “Nijmegen nu toch echt eens groter moet gaan denken.” Hij “gelooft dat deze stad zichzelf zou moeten committeren om voor het einde van dit decennium een mens op de maan te zetten en hem weer veilig op aarde te laten terugkeren. Voordat die Arneppers het doen,” voegt het gezicht van Gewoon Nijmegen er spoorslags aan toe. Hem is namelijk ter ore gekomen dat de Georgische suikeroom Merab Zjordania van zins is om Vitesse naar de maan te helpen. Desgevraagd lichtte voetbalcommentator Frank Snoeks toe dat Vitesse-spits Davy Pröpper gisteren op de training al een bal “naar Mars” heeft geschoten.
Het lanceerplatform van de NSA is gepland in de Vogelzang, aangezien deze buurt zich van alle Nijmeegse wijken het dichtst bij de evenaar bevindt. Zo kost het minder brandstof om het ruimtevaartuig in een baan om de aarde te brengen. Met de bewonerscommissie van de Weezenhof zullen te zijner tijd afspraken worden gemaakt omtrent het maximaal toegestane geluidsniveau. Jo Janssen neemt met niet minder genoegen dan een klimaatneutrale verovering van het universum.
Het is de bedoeling van Gewoon Nijmegen dat het ROC al met ingang van het komende schooljaar een opleiding tot nijmonaut aanbiedt. Idealiter zal deze nieuwe studierichting worden geopend door Mayor Thom.

Update: De Nijmeegse wethouder van verkeer Henk Beerten dreigt roet in het eten te gooien. “Ook in het Nijmeegse luchtruim geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur en deze zal streng worden gehandhaafd.” Om daar volgens een anonieme volger op een stadhuisborrel nog aan toe te voegen: “Ontsnappingssnelheid mijn reet!”

DHZ-Park

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 18 april 2011

Er gebeuren vast spannende dingen op braakligggende terreinen, maar je kunt in deze tijd van het jaar de natuur ook een beetje helpen. Bij de Vasim zijn heel veel bomen gekapt vanwege de aanleg van de nieuwe brug over de Waal. Niet alleen in het Waterkwartier zijn er nog meer stukken grond die liggen te wachten op nieuwbouw. Hier een tip voor een kleurrijkere stad. Als u ook een miniactie onderneemt: Maak foto’s! Wij zetten ze graag op deze site erbij. Succes.

Record Store Day

Een bijdrage van Willem Melssen, gepubliceerd op 17 april 2011

Op een mooie dag heeft het centrum van Nijmegen talloze verleidingen te bieden. Zo was het gisteren “Record Store Day”. Dat bood een prima gelegenheid om in mijn favoriete platenzaak weer een stapje te zetten richting een algeheel faillissement.

Het Bruist in Nijmegen Noord!

Een bijdrage van Francis Herbers, gepubliceerd op 15 april 2011

Logo WaalsprongVanmorgen ontmoetten ondernemers en ZZP’ers elkaar op de eerste Open Coffee in de Klif. Maar er gebeurt veel meer in Nijmegen Noord. Morgen bijvoorbeeld.

Zaterdag 16 april is het De Dag van Noord, eerst wordt de wijk en de dijk in Lent opgeruimd samen met de DAR. Daarna is er live muziek op Landgoed Doornik, met spannende activiteiten als speerwerpen en boogschieten. Circusschool De Grote Broer uit Nijmegen geeft demonstraties en workshops. Natuurlijk zijn er ook hapjes en drankjes.

Kom op zondag 17 april naar de Klifloop voor kinderen! Loop mee of juich de lopers naar de finish. Je kunt je inschrijven op de dag zelf, deelname kost 2,-. Dit bedrag komt geheel ten goede aan KiKa. Je kunt ook sponsoren, hier meer info. Er is een springkussen en een DJ en natuurlijk lekkere hapjes.

En dan heb ik het nog niet eens over het Grote Koninginnedagfeest in samenwerking met Oosterhout-Overbetuwe. Met een echte ouderwetse versierde-fietsen-optocht (weet u nog?).

Eerste Open Coffee Nijmegen Noord!

Een bijdrage van Francis Herbers, gepubliceerd op 14 april 2011

Open Coffee Nijmegen NoordMorgenochtend om 09:00 uur in de Klif aan de Pijlpuntstraat 1 vindt de eerste Open Coffee van Nijmegen Noord plaats. In navolging van de Open Coffee Nijmegen is iedereen welkom. De bijeenkomst is georganiseerd door ondernemers die ook actief zijn in de ondernemersnetwerk Nijmegen Noord, waaronder ik zelf. Dit netwerk organiseert regelmatig bijeenkomsten met een thema. Ben je ondernemer of ZZPer in Nijmegen Noord en vind je het leuk om in contact te komen met andere ondernemers dicht bij huis, word dan lid van de groep op LinkedIn. Of kom morgen langs op de Open Coffee!