Dit is het archief van juni 2011

Hotel Lent protesteert

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 29 juni 2011

Met je handen!

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 28 juni 2011

Uitbesteden lijkt een toverwoord. Zelf doen is geldbesparend. In Nijmegen zijn genoeg opleidingen en cursussen voor mensen die iets met hun handen willen doen. Dat kost eerst wat, maar dat levert uiteindelijk geld op. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je medemensen. Weg met de verveling en het schermgestaar.
Dat klinkt allemaal vrij logisch maar in deze stad gaat daar nu eerst een rappport over geschreven worden door ambtenaren die alles uitbesteden en de gemeenschap geld kosten. Hannie of Henk? Mag ik dat rapport schrijven, ik heb daar voor doorgeleerd….. Kost wel wat hoor maar daar krijg je wel wat voor terug.

volgende week: #popie-titel

Sport

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 25 juni 2011

Bert Frings moet eens gaan informeren bij onze afdeling P & O, wat de definitie van sport is. Wij krijgen namelijk jaarlijks een bijdrage in de kosten van sportbeoefening. U weet wel: gezond lichaam, gezonde geest als achterliggende gedachte. Dat voetballen, hardlopen en wielrennen voor een werkgeversbijdrage in aanmerking komen is duidelijk. Maar hoe zit het met line-dancing, darten en bridgen? Ik zou het eerlijk gezegd niet weten.  Ik weet wel, dat als Bert onze P & O functionaris zou zijn,  dat skaters dan een jaarlijkse  bijdrage op hun buik kunnen schrijven. Skaten is volgens Bert namelijk geen sport, ook al vindt Wikipedia van wel.  Dus als Waalhalla al een gemeentelijke subsidie moet krijgen, dan in ieder geval mooi niet uit zijn portefeuille. Dat moet een van zijn collega’s maar opknappen. Dus is Hannie Kunst de klos, want Waalhalla is gehuisvest in een pand, waarvan zij de huisbaas is.

Dagdromen in de Waalsprong

Een bijdrage van Francis Herbers, gepubliceerd op 24 juni 2011

WaalsprongIn het magazine van de Waalsprong dat bij ons in de bus valt, staat mijn eerste column voor dit blad. En ik sta ook nog op de cover van de geheel vernieuwde  Spronglevend deze maand! Spronglevend verschijnt  vier keer per jaar. Het enige nadeel is dat hij niet in heel  Nijmegen huis-aan-huis verschijnt. Ik vertel namelijk in mijn column hoe leuk het is om te wonen en te leven in de Waalsprong.  Daarom deel ik hem ook hier met jullie.

“Als ik de plannen voor de nieuwe stadsbrug bekijk en de artistimpressions van het nieuwe Citadelgebied zie, word ik helemaal blij. Prachtig gaat het worden. Mooie, ruime straten, veel groen en water, leuke winkels en restaurantjes. Ik dagdroom van lekker shoppen, slenteren en een ijsje eten met prachtig uitzicht op Nijmegen. En dat op loopafstand. Geweldig om mijn stad zo te zien ontwikkelen, Nijmegen komt naar ons toe, jammer dat het deze zomer nog niet is.

Vooruitziend(e) blik (2)

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 23 juni 2011

Parkeren in de binnenstad. Menig oksel gaat ervan klotsen, zowel achter het stuur als in het stadhuis. Nijmegen is er geen uitzondering op. De eeuwig rondjes rijdende automobilist, radeloos op zoek naar een plekje, is Henk en alleman een doorn in het oog. In 2008 werden de parkeertarieven in het centrum flink opgeschroefd en werd op de Wedren en het Julianaplein slimparkeren ingevoerd. En na een periode van betrekkelijke rust viel begin deze maand wederom het P-woord op de Korte Nieuwstraat. Het college heeft de pee in over het inefficiënte gebruik van de parkeerruimte en richt het blikveld op het slimmer benutten van parkeergarages en het invoeren van een avondtarief.

Extra treetjes

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 19 juni 2011

Gelukkig, de Springplank is aangepast. Het is nu geen glijbaan meer.

Reuzentoren

Een bijdrage van Rosalie Thomassen, gepubliceerd op 15 juni 2011

Ik vind ‘m mooi!

Beeld: Stichting Donjon Nijmegen / Image-In Media

Vandaag brachten de gemeente en de Stichting Donjon Nijmegen meer voorlopige ontwerpen en impressies naar buiten. Mijn mening hoef ik niet te geven. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een grote fan ben. En dat zal ook altijd zo blijven.

Melk en suiker?

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 13 juni 2011

De bezuinigingen op de zorg, de cultuur en de sociale voorzieningen zijn nu nog niet helemaal voelbaar. Regeren is vooruitzien! Daarom een tip voor mensen die straks minder middelen hebben.
Heeft u nog creatieve oplossingen voor de groeiende inkomensverschillen in dit land, deze stad, uw eigen straat? Deel ze met ons, de wereld wordt er beter en vrolijker van.

Spoedzoeker

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 11 juni 2011

Afgelopen week stond er weer een pareltje van een woord in de Gelderlander: spoedzoeker. Deze prachtige alliteratie kwam uit de mond van Jan van der Meer. Een spoedzoeker is een woningzoekende, die met spoed een huurwoning zoekt en niet urgent is en waarvan Jan vindt, dat die met spoed een huurwoning moet kunnen vinden. Jan gaat nu met spoed zoeken naar een oplossing voor de spoedzoeker. Jan gokt op de aloude wijsheid: zoek met spoed en gij zult spoedig vinden. 

Zwembad

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 8 juni 2011

Het Valkhof museum lijkt van buiten op een aquarium en van binnen op een zwembad …