Dit is het archief van juli 2011

Donjon s’il vous plait

Een bijdrage van Rosalie Thomassen, gepubliceerd op 27 juli 2011
Het Valkhof Weet ge mij een plaats te noemen die op zoveel schoons kan roemen?

Dat staat in het Latijn geschreven op een balustrade van het Valkhof park. Het is een zin uit een eeuwenoud gedicht van mijnheer Smetius die eind 18e eeuw een dikke kroniek over onze stad schreef. Het gedicht verscheen in 1784. De Valkhofburcht stond nog op de plek waar hij ook stond in de zes eeuwen daarvoor. Twaalf jaar nadat Smetius zijn gedicht publiceerde werd het Valkhof gesloopt. Wij kregen daar het bekende park voor terug. De zin op de balustrade herinnert ons nu voorgoed aan de rijke geschiedenis en de magie van deze plek. Een fantastisch mooie plek met ook nog eens een geweldig uitzicht. Veel mooier dan dit wordt toch het niet?

zomerpuzzel

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 26 juli 2011

Sinds ik het certificaat stratenmaken voor beginners heb gehaald kijk ik uiteraard naar de kwaliteit van het straatwerk. In deze stad is er een grote diversiteit te spotten. Hierboven een fraai voorbeeld van herbestrating na beschildering. De locatie = hoek Nina Simonestraat / Voorstadslaan.
Teken de oplossing op een briefkaart. Onder de goede inzenders verloten wij een stadswandeling voor vier personen olv ondergetekende. Succes ermee en ik wens u een droge zomer, maar niet te droog he.

Nijmeegse Vierdaagse 2011

Een bijdrage van Willem Melssen, gepubliceerd op 23 juli 2011

Zij is dit jaar ongetwijfeld de meest geschoten agente van Nijmegen.

Ik heb deze swingende dame van de hermandad gisteren gefotografeerd op de Via Gladiola tijdens de intocht van de 95ste editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen.

Voor wie in meer foto’s van de intocht is geïnteresseerd, verwijs ik naar een speciaal Vierdaagse fotoblog dat op mijn weblog staat.

VOOR!

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 21 juli 2011

Burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel kreeg dit jaar op de roze woensdag van de 4daagse de roze voorloper. Hij doet namelijk goede dingen op het gebied van homo- emancipatie.
Het kleine doosje bevat drie bedeltjes om aan zijn ambtsketting te hangen tijdens van toepassing zijnde activiteiten. Het idee van Jac.Splinter veroorzaakte enige consternatie bij de organisatie want het schijnt zo te zijn dat je niets aan een burgemeestersketting mag toevoegen. Is dat zo? Peter R. was er zichtbaar verguld mee.

de Waal in vlammen

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 20 juli 2011

pinpoen

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 11 juli 2011

Vroeger toen ik nog op de Wolfskuilseweg woonde, ging ik bij de kruidenier op de Koninginnelaan boodschappen doen. En Annie en Jan Franssen wisten al vrij snel wat ik zoal verorberde in een weekend.  Pinnen bestond toen al maar zij hebben nooit een pinapparaat aangeschaft. De laatste twee jaar dat ze de winkel open hielden en de Euro ingevoerd werd, zagen we alle prijzen substantieel opgekrikt worden. Ging ik eerst voor nog net geen 50 Gulden boodschappen doen, binnen een jaar was dat 35 tot 40 Euri. “Kunnen jullie je de tijd herinneren dat ik voor 80 gulden boodschappen heb gedaan, vroeg ik ze een keer. Ze schudden allebei van nee.
Toen ik ooit griep had, heb ik ze gebeld en kreeg ik diezelfde dag nog een doos met eten en wat extra fruit thuis bezorgd. Afrekenen kwam later wel kreeg ik te horen. Probeer dat tegenwoordig bij de supermarkt maar eens voor elkaar te krijgen. Ik denk dat Jan Linders op de Weurtseweg dat nog wel zou doen, maar verder? Of zijn ze er nog, dit soort buurtsupers?

Signaal

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 9 juli 2011

Afgelopen woensdag was de laatste Raadsvergadering voor het zomerreces. Op 14 september a.s. moeten de Raadsleden zich weer melden in de Raadszaal. Denk niet, dat de achterblijvende en  bij toerbeurt op de gemeentewinkel passende wethouders rustig achterover kunnen leunen. Verre van dat. Er zijn de laatste tijd tal van politieke signalen afgegeven door de Raad. Daar komt het College de zomer wel mee door. Want met signalen van de Raad moet rekening gehouden worden; daar zijn het signalen voor.

DE K

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 8 juli 2011

#CV024

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 3 juli 2011

Dat is de titel van de startnotitie over de nog te formuleren cultuurvisie voor deze stad. De wethouders van cultuur zijn niet in staat hun visie voor de culturele toekomst op papier te zetten. Nee, er komen meespreekavonden en socialmedia-onliners aan te pas als het aan Henk en Hannie ligt. Waarom worden twee iemanden eigenlijk wethouder van cultuur/-historie als hij&zij niet eens een visie hebben op hun corebusiness?