Dit is het archief van de categorie ‘Evenementen’

Wisselbeker!

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 21 december 2010

De beker voor het lelijkste pand van deze stad is terug gegeven. En dat is maar goed ook want de sloop van Leo van Schaijik/Osnabrugge aan het Hertogplein is begonnen. Gefeliciteerd. Soms is het goed om gebouwen niet ouder te laten worden dan 40 jaar. In welk pand staat binnenkort de nieuwste wisselbeker van Nederland ? Doe uw suggesties en laat ons ook weten waarom dat dat pand volgens u pijn aan uw netvliezen veroorzaakt? Kijk hier voor meer foto’s van de teruggave gemaakt door Nico van Hoorn.

Ik ga voor de SNS bank aan het Keizer Karelplein. Weg met die grijze stenen!

De kerstboom staat weer

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 19 december 2010

Pottenbomen

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 13 december 2010

Nog net geen tweeduizendenelf en ze gaan weg, de vijf bomen die nog over waren na de rigoreuze snoeisessie in maart dit jaar. Van de 28 bomen die er op Plein 1944 stonden gaan de vijf grootste in de nacht van 13 op 14 december verplaatst worden. De route is Plein1944, Doddendaal, Joris Ivensplein, Waalkade, Voerweg. Langs het Kronenburgerpark zijn afgelopen week meer takken van de bomen gezaagd dan dat er nu hout verplaatst wordt.

En voor de goede opletters: de plek naast de ingang van de parkeergarage is niet voor een boom maar voor een invalidenlift… Maar dat hoorde ik vandaag pas….

ps 2 Let ook eens op de bomen op het nieuwe plein(1.18), kijk eens hoe groot die zijn en vraag je af hoe dik het dak van de parkeergarage daar wordt om zulke hoge bomen neer te kunnen zetten.

Tegen de stroom in

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 8 december 2010

Alsof Nijmegen de Venlose Redder des Vaderlands en zijn cultuurminachtende gevolg tegen de geblondeerde haren in wil strijken, staan er volgend jaar niet een, maar twee nieuwe keizerstedelijke festivals op de rol. Nadat Habana aan de Waal afgelopen zomer nog ternauwernood doorgang kon vinden, komt er aldus Gelderlander-redacteur Rob Jaspers een wintervariant op het ultieme onthaastfestijn. Van 10 tot 13 februari kunnen de losheupigen een dansje wagen in de voor de gelegenheid in zomerse sferen uitgedoste pershal van het Gelderlander-gebouw aan de Waalhaven.

(On)gerijmd

Een bijdrage van Ron van der Goor, gepubliceerd op 5 december 2010


O, kom er eens kijken als ik in mijn schoentje kom
Alles gekregen van die beste Thom

Het Glazen Huis, dat leek Stijn wel wat
Maar Circus Giel gaat naar Lampegat
@Nijmegen De raad, die twittert er flink op los #niksbeterstedoenzeker ;-)
En Albert is de klos

O, kom er eens kijken als ik in mijn schoentje kom
Alles gekregen van die beste Thom

Geen bronzen beeld is meer veilig hier
Dat is toch werkelijk ongerijmd
De middenstand deed het in de broek
Voor Havana viel het doek

O, kom er eens kijken als ik in mijn schoentje kom
Alles gekregen van die beste Thom

En N.E.C. was weer vlees noch vis
Het Labyrinth stinkt naar zure pis
De laatste woorden van Paul Depla:
“‘k Denk dat ‘k naar Heerlen ga!”

O, kom er eens kijken als ik in mijn schoentje kom
Alles gekregen van die beste Thom

Helaas zag de redactie zich genoodzaakt de vierde strofe van dit sinterklaasgedicht weg te bezuinigen. Om het leed enigszins te verzachten heeft de snoeipiet wel ingestemd met een belastingvrije versvoet. Foto: Godelieve Brinkhof.

Bikkels

Een bijdrage van Rosalie Thomassen, gepubliceerd op 3 december 2010

(c) Rosalie Thomassen

Wie een echte bikkel is, wordt in deze ijzige week vanzelf duidelijk. Wie nog buiten komt en blijft lachen, is wat mij betreft een hele echte. Veel bikkels werken in de bouw, merkte ik gistermiddag. Toen startte de bouw van LENTmark1 in Lent. Geen vorstverlet maar op aanwijzing van de ‘jongens’ zelf werd er gewoon doorgewerkt.

Dichttip

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 29 november 2010

Ook dit jaar worden er deze week weer veel gedichten geschreven. Niet alleen door de nieuwe stadsdichter maar ook door een andere kleine 10.000 amateurdichters in deze stad. Om nog maar te zwijgen van het aantal rijmelaars in het land. Voor wie niet zo makkelijk gedichten schrijft, hebben we hier enkele tips. Doe er uw voordeel mee en schrijf pakkende teksten! Voor wie nog meer creativiteit nodig heeft: De tip is niet van mij maar van Jan Vriends. Hij schreef het boekje Hoe verzin je het? Zet het op uw verlanglijstje bijvoorbeeld.

Smakeloze chocoladeletter

Een bijdrage van Rosalie Thomassen, gepubliceerd op 16 november 2010

Over smaak valt niet te twisten. Maar over of iets smakeloos is wel. Tijdens de sinterklaasintocht van afgelopen zaterdag waren veel ouders ‘not amused’. Terwijl de Sint over de Waalkade paradeerde stond op het podium ene Piet van Vliet het liedde zwarte P met de witte L‘ te verkondigen. Vooral door de toevoeging ‘en als je die niet lust, je moeder lust hem wel‘ werd het velen te gortig. Op internet groeit het aantal boze reacties van mensen die niet konden lachen om deze vertoning in het bijzijn van alle kindjes. Vanavond duikt ook Hart van Nederland er boven op. De organisatie die de zanger inhuurde is zich van geen kwaad bewust. De witte L verwijst naar de witte (chocolade)letter waar deze chocoladeletterpiet ieder jaar weer mee blijft zitten. Maar natuurlijk.

Nijmeegse kunstnacht

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 26 september 2010

Afgelopen zaterdagavond en -nacht vond voor de eerste keer de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Een nacht georganiseerd door stichting Kunstvat. Het was een gezellige avond en het was druk. Er waren meer dan 1000 bezoekers. Dat is een goed teken. Naast the usual suspects waren er veel enthousiaste jongeren. En er was heel veel te doen.

In museum de Valkhof was na een kunstdiner een kort optreden van de Nijmeegse band My boot heels.

In galerie Marzee kon je een levensgrote scan laten maken.

En in galerie Bart kunst in huis trad een band op wiens naam ik ben vergeten. Geinig bandje!

Mariken van Nieumeghen

Een bijdrage van Willem Melssen, gepubliceerd op 8 september 2010

'Sfeerimpressie van de Lange Hezelstraat op zondag

In de bijdrage Middeleeuwen herleven in Nijmegen doet Heyta Melssen verslag van het Gebroeders van Limburg festival dat op 28 en 29 augustus gehouden werd. Ik had op de zondag de mazzel dat ik met de eerste groep bezoekers van het Mariken spel mocht meelopen. In elf scenes werd op diverse locaties in het centrum van Nijmegen het verhaal verteld van Mariken die door de duivel Moenen tot een losbandig leven wordt verleid.