Nymegen?

8 maart 2010 door Maerten Prins

/Jatwerk.jpg

Gezien in de stad: stickers van ‘Nymegen.info’. Ze blijken te beroerd om even zelf een sky-line van Nijmegen te tekenen. Tja. Of is dit de sky-line van Nymegen? Wat nou Nymegen?

Er zijn 27 reacties gegeven op “Nymegen?”

 1. maertenprins zegt:

  En vandaag op nymegen.info brekend nieuws: Autospiegels vernielt op de Tweede Walstraat!

  vernielT???

 2. PI Pluk zegt:

  Wat een vreemde site, het splaakgeblek zet zich wel structureel voort op de site.

  Wie de whois info nazoekt vindt dat deze site van ene Jeroen Otten is die er meerdere vage sites over geldzaken op nahoudt. Puur commercieel bedoeld dus, deze jat-site. Boycotten is dan het beste, iedere extra hit is immers kassa.

 3. Nymegen wil niet eens de schijn wekken origineel te zijn. Anders zouden ze de toren wel recht gezet hebben.

 4. ralphniels zegt:

  Nou, het is toch wel tamelijk origineel om een ‘y’ te gebruiken…

 5. henk zegt:

  @ Pluk,

  wat raar dat je meteen deze conclusie trekt.
  Dat niet iedere site is zoals deze hoef je m toch niet te boycotten?
  En laat m lekker geld verdienen aan een website, hij is niet de eerste en zeker niet de laatste.

 6. marceldebets zegt:

  Ik ben blij om te lezen dat de ‘vernielte’ autospiegels ‘profesorisch’ zijn gerepareerd met ‘duck-tape’. Wat ik dan wel weer zielig vind voor de eend in kwestie.

 7. Jeroen zegt:

  Bedankt voor de spelungscheck! Dat doeD ons veel goeTs! Commercieel zijn we niet echt hoor;-) Zie jij een advertentie staan op de site? Bovendien kunnen mensen GRATIS adverteren tot 2011. Boycotten doen Nijmegenonline, Ugenda en NovioMagus al dus Nymegencentraal kan er ook nog wel bij! Beter slechte publicity dan helemaal geen publicity!

 8. marceldebets zegt:

  Maar beste Jeroen, waarom die ‘y’?

 9. Diego zegt:

  Zal wel iets te maken hebben met bezette domynnamen ;)

 10. ralphniels zegt:

  @Diego: Maar nymegencentraal.nl doet helemaal niets!

 11. Jeroen zegt:

  @Diego, o.a. idd, en y is wel een ‘popie-jopie’ of ‘hippe’ variant voor nijmegen met een ij. Met de 4daagse veel internationale zoektermen op nymegen ipv nijmegen. Doen dit verder puur voor de lol omdat we in deze mooie stad wonen en werken. Geen bijbedoelingen, gewoon lekker bloggen en verslag doen van nieuwtjes en evenementen. Dat we af en toe wat jatten/gebruiken/ van andere Nymeegse sites en het bijkomende commentaar wat hier op komt nemen we voorlief

 12. Wolfie zegt:

  @maandag 08 maart 2010 (12:12:35)
  Marcel Debets

  Duck tape kan ook hoor.
  @ Jeroen,
  ga zo door, maar let inderdaad wel even op de spelling.

 13. marceldebets zegt:

  Verdomd, het blijkt een merk duct-tape.

 14. Henk zegt:

  Nymegen.info (nijmegen.info bestond al dus toe maar, een y is ook mooi), hangt van jatwerk aan elkaar. Reacties op artikelen zijn veelzeggend en voor het merendeel van welgeteld twee mensen afkomstig, waarschijnlijk eigen volk. Men schroomt ook niet discutabele grappen te maken van bedenkelijk niveau (zo werd Pechtold middels een gif-animatie met Hitler vergeleken, leuk?!). Kortom, kleuterwerk, niet serieus nemen en vooral geen aandacht aan besteden. Binnen ‘n paar maanden houden ze er vanzelf weer mee op.

 15. Jeroen zegt:

  @ Wolfie, bedankt we gaan zeker door. Doe dit ook niet alleen, dat zou een beetje teveel zijn van het goeie,
  @ henk, binnen een paar maanden stoppen? Dat denk ik niet aangezien Nymegen.info wellicht volgend jaar onderdeel is van een afstudeer opdracht. We’re here to stay!

 16. Marcus C zegt:

  Oproep tot boycot?

  ja zeg ???? Hoezo dan?
  is het wellicht gift in de ogen van de concurrentie?

  Doe ik niet aan mee, van mij mogen ze.

  Af en toe kijk ik vanaf nu weleens hoe zich dat ontwikkelt.

  Is het de moeite waard, dan prima, is het niet waard, ook prima..ik zie wel.

  Ook hun ‘discutable’ grappen moeten kunnen, heb ik geen bezwaren tegen.

  Was het niet Pechtold maar Wilders dan hoor je niemand klagen, zo gaat dat toch.

  Als die jongens van Nymegen.info iets moois van willen maken dan laat ze toch…..veel sucess.

 17. Cees zegt:

  Dit is een interessant excuus: De skyline van de stickers is inderdaad wel ‘gejat’ van Nymegencentraal maar deze is zelf nagetekend dus niet letterlijk gekopieerd.

  Dus als ik iets nateken en prominent in mijn reclame uitingen gebruik, kopieer ik niet?

 18. Jeroen zegt:

  pcies Cees ;-) en ik dacht niet dat je het alleenrecht kon hebben op een skyline van een stad als Nymegen

 19. Henk zegt:

  @Jeroen,

  Oejoej Jeroentje, nou heb ik het manneke uitgedaagd… Doe je best! Tja, afstudeeropdracht. Meen je dan nou? Boeiend! Ga door, ga door! En jij denkt dat je stagebegeleider op de HAN dit goedkeurt? Ooit van auteursrechten gehoord? Laat hem dan gelijk even je Pechtold-animatie en je fantastische foto’s zien en je gefundeerde reacties lezen. Wil je een studiepuntje halen dan zou ik toch eerst maar even een taalcursusje op niveau 1 volgen en je op de hoogte laten stellen van het auteursrecht. Ik vind je motto veelzeggend: beter slechte publicity dan geen publicity. Zo is het je hele carrière toch al gegaan Jeroentje… je weet niet beter kennelijk. Succes met je speeltje, hopelijk worden je primaire behoeften ermee bevredigd, en lukt dat niet, dan maak je toch gewoon nóg smakelozere grappen en meer jatwerk om in de picture te komen? Ben je goed in, toch? Groetjes, ook aan Lenny en Sjorsje, je breedsprakige, taalvirtuoze alter ego’s.

 20. Jeroen zegt:

  @ Henk, doen we, bedankt!

 21. Jesper zegt:

  Inderdaad wat een site ben het helemaal met je eens Henk. Heb zelf ook een site over Nijmegen en vervolgens zie ik in een keer van alles op nymegen.info komen. Maar ik ga geen mailtjes sturen je doet maar. Zoek het maar lekker uit, ik weet immers dat je waarschijnlijk toch zal blijven zitten op die 40 bezoekers per dag. En die afstudeer opdracht ga je ook wel halen met dat jatwerk van andere websites. Maar vandaag heb je al 110 bezoekers dus ik zou zeggen haal nog meer op je hals.

 22. Jesper zegt:

  Maar de problemen met De Gelderlander gaan ook nog wel komen… die zijn natuurlijk ook niet gediend van rechtstreeks jatwerk zonder bronvermelding.

 23. Noviomagicus zegt:

  Met zo’n felle discussie word ik wel erg benieuwd naar HOE slecht die website dan wel niet is. Even kijken…

 24. Cees zegt:

  @jeroen
  Cynisme herkennen is moeilijk. ;-)
  En nee, op de skyline van Nijmegen bestaat geen copyright. Die skyline is er gewoon. Maar op de manier van portretteren van de skyline, zoals bijv. Nijmegen Centraal gedaan heeft, bestaat natuurlijk wel copyright.

  Op de universiteit word je voor de rest van het studiejaar uitgesloten als je plagiaat pleegt…

  "Plagiaat is het overnemen van andermans werk zonder correcte bronvermelding. Hierbij wordt een werk van literatuur, wetenschap of kunst gebruikt en vervolgens gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder vermelding van de oorspronkelijke auteur, waarbij de pleger van het plagiaat het doet voorkomen alsof dit zijn eigen oorspronkelijke werk is. " (Bron: Wikipedia)

 25. wim zes zegt:

  Hoor eens Prins. Ga jij als structurele copyrightschender nu anderen de maat nemen? Schijnheiliger moet het niet worden.

 26. Jeroen zegt:

  structurele copyrightschender Prins? Daar hoor ik dan graag meer over. Typisch gevalletje van de pot verwijt de ketel…dus toch;-)

 27. Watnou? zegt:

  Voor wie wil weten hoe erg die jeroen is kijk gerust eens
  hier of hier en dan weet je meteen dat deze discussie absoluut zinloos is. Hier is iemand ziekelijk aan het stoken. Redactie !! mag dit item dicht?
  Voor wie de rekening en de deurwaarder vanwege copyrightschending wil sturen: zijn adres is te vinden op deze site.