Lekken

24 december 2011 door Vincent Cantrijn

Het leek wel een uitslag bij het korfballen wat ik in de Gelderlander zag staan: Apeldoorn – Nijmegen: 24 – 9. Dat had natuurlijk niks met korfballen te maken. Het waren de aantallen sollicitanten naar de functie van burgemeester in Apeldoorn en Nijmegen. 24 tegen 9. Een afgetekende overwinning voor Apeldoorn op de populariteitsscore voor potentiële burgemeesters. Dat geeft te denken. Apeldoorn heeft niet eens stadsrechten; het is dus gewoon het grootste dorp van Nederland. Dan pronken ze ook nog met een van Nijmegen afgekeken Vierdaagse; en met AGOVV in de 1e divisie schiet het natuurlijk ook niet hard op. Dan kies je toch ogenblikkelijk voor Nijmegen als je graag burgemeester wil worden? Wat is er mis met Nijmegen?

Eén voordeel heeft het wel, dat er zo weinig sollicitanten zijn. Clemens Cornielje hoeft tijdens de Kerstdagen echt geen overuren te draaien om die 9 brieven te bestuderen. Sterker nog, dat kan gemakkelijk als tussendoortje tijdens het boodschappen doen. Dus met een beetje goeie wil moet het mogelijk zijn om tijdens de tot eind januari uitgestelde gemeentelijke  Nieuwjaarsreceptie, annex afscheidsbijeenkomst van onze Thom de naam van de nieuwe burgemeester bekend te maken. Een beetje afdeling HRM of P & O draait daar de hand toch niet voor om? Daar komt een ander voordeel bij. Hoe korter de procedure, hoe kleiner de kans op lekken. Ik hoop, dat dit ons bespaard blijft. Dat de Waalkade al enige tijd lekt, waardoor er weer een paar miljoen van de plank gehaald moet worden om het lek te dichten, is al erg genoeg. Meer lekken kunnen we echt niet gebruiken in de stad. Maar ja; “je weet het ooit nooit nie”, zou mijn schoonmoeder zeggen.

Maar ook zonder lekken komen we het een en ander te weten. Femke Halsema heeft openlijk verklaard niet gesolliciteerd te hebben. Dat was namelijk een van de geruchten. Bij deze wil ik nog een hardnekkig gerucht de wereld uit helpen. Ik heb ook niet gesolliciteerd. Nu moet u niet gaan lachen. Eric Reijnen van de Gelderlander zit naar eigen zeggen ook bij de sollicitanten, dus waarom hij wel en ik niet? Van Ben van Hees is al langer bekend dat hij gesolliciteerd heeft, dus blijven er nog 7 onbekenden over. Dat schiet lekker op.

Clemens Cornielje heeft niet gelekt, maar gewoon via een persbericht verklaard, wie er gesolliciteerd hebben qua sexe, politieke kleur, leeftijd en huidig beroep. Met een beetje husselen van de gegevens kom je theoretisch via een huidige mannelijke burgemeester van 40+ met een PvdA-signatuur bij Paul Depla uit.  Het is theoretisch, maar stel, dat Paul gesolliciteerd heeft, dan ligt er voor de Kerst een 2e brief van hem bij Clemens Cornielle op de mat, dat hij zijn sollicitatie intrekt. Paul wil natuurlijk geen burgemeester van Nijmegen meer worden nu zijn troetelgeesteskind,  het TIP bij de Goffert, deze week definitief de nek is omgedraaid door zijn oud collega’s in het College. Doorzetten zou een financieel lek van jewelste geven in de gemeentelijke kas. En Bert Jeene is wel goed, maar niet gek en zeker geen Hansje Brinker, die met zijn vinger dat lek wel eens zal dichten.

Jacco Swart,algemeen directeur van NEC, baalt als een stekker. Hem rest niets anders dan het opknappen van het huidige stadion. Dus vraagt hij meteen 10 miljoen aan de gemeente. De stoeltjes, maar zeker de toiletten moeten volgens hem bij voorrang aangepakt worden. Wat een drama. Is het daar ook al aan het lekken.

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren.