Lekker Nijmegen

18 oktober 2006 door Mark van der Wolf

Toevalligerwijs hebben ik en mijn enige andere Nijmeegse collega op het werk samen iets te vieren – en uiteraard willen wij graag een typisch Nijmeegse traktatie doen. Nu ken ik Marikenbrood , en het bier uit De Hemel, maar niet meer dan dat. Wie kan me vertellen of er nog meer typisch Nijmeegse lekkernijen zijn?

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Er zijn 7 reacties gegeven op “Lekker Nijmegen”

 1. gienjansen zegt:

  Botterik: het bier dat alleen in Bottendaal geschonken wordt. :-)

 2. Pluk zegt:

  Botterik komt ook uit De Hemel. En we hebben nog bierjenever van Distilleerderij De Geest, maar dat hoort ook bij De Hemel.

  We hebben ook nog Moenenbrood… o ja, en Gebroeders van Limburg-brood.

  En vroeger hadden we nog de echte Nijmeegse Van Dungen rumbonen en mekkarepen. En Davino ijs, De Aangenaamste Versnapering In Nijmegen en Omstreken. Allemaal verdwenen helaas. Er is nu een expo over in Stratemakerstoren, zie http://www.stratemakerstore...

 3. LL zegt:

  De mosterd van de Hemel vind ik ook geweldig. Maar ja, weer van de Hemel.

 4. markvanderwolf zegt:

  Oei. Klinkt net alsof De Hemel de Nijmeegse cuisine aan het monopoliseren is. Misschien moet onze lokale antikartelautoriteit maar eens aansturen op een splitsing…

 5. vincent cantrijn zegt:

  Volgens mij woon je in het Bataafs Kwartier. Vandaag stond een foto in de Gelderlander van een beugelfles emt Bataafje erop. Ik moet me sterk vergissen als dat geen bier is.

 6. markvanderwolf zegt:

  @Vincent: dat klopt, en het is ook erg lekker. Maar het komt – wederom – uit de Hemel.

 7. Ehm, een durp verder: de Elstar (uit Elst, ja echt). Hebben we dat dorp niet al geannexeerd trouwens, dan telt ie mee voor Nijmegen? ;-)