Tof

25 februari 2012 door Vincent Cantrijn

Wat een week! Tof Thissen mocht het vooral niet worden. Sharon Dijksma staat op 1. Hubèrt Bruls staat op 2. En omdat we dit allemaal niet mogen weten zijn bij 2 tot 4 rechercheurs de verloven ingetrokken om te achterhalen wie van de vertrouwenscommissie uit de school heeft geklapt. Ik geef de gemeente Nijmegen de overweging om een nieuwe slogan voor de stad te gebruiken, die meer recht doet aan de werkelijkheid: “Altijd Nijmegen; altijd wat”.


Wat een toestand. Tof Thissen was de gedroomde nieuwe burgemeester, maar heeft het niet gered. Niet omdat hij niet geschikt zou zijn, maar er stonden nog politieke rekeningen open, die nu vereffend zijn. De Gelderlander dacht dat het lag aan het ietwat activistische imago van Groen Links in Nijmegen. Zo’n eufemisme vind ik een bijzondere taalkundige vondst. Ongetwijfeld staan er nu weer nieuwe rekeningen open, die in de toekomst vereffend gaan worden en dat schiet natuurlijk voor geen meter op. Door al dit gedoe is Sharon Dijksma op 1 terecht gekomen; al dan niet met stip. Dat horen we nog wel een keer. Meteen ging de site van de Gelderlander fungeren als een digitale schandpaal, waarbij Geen Stijl bijkans verbleekt. De populariteitspoll van de Gelderlander deed het nog eens meer dan dunnetjes over en zo was Sharon Dijksma binnen een vloek en een zucht afgebrand. Zo wordt er in een vluchtige digitale wereld met potentiële burgemeesters omgegaan. Ik vind dit onaanvaardbaar, wie het ook treft. Alle commotie in de pers en op internet was wel weeopwekkend bij Sharon. Ze is inmiddels bevallen van een dochter. Ik mag hopen, dat alle leden van de vertrouwenscommissie gelapt hebben om een grote bos bloemen te laten bezorgen.
Hubèrt Bruls is op de 2e plek terecht gekomen. Tweede plaatsen tellen niet, maar dat weet je in dit geval maar nooit. Het gekke is, dat er heel veel mensen blij zijn, als Hubèrt Bruls onze nieuwe burgemeester wordt. Afgelopen dinsdag was ik traditiegetrouw bij de Boerebroelof in Venlo. Voor mij nog steeds een hoogtepunt van wat de essentie van carnaval is. Maar dat leg ik een andere keer wel eens uit; ik moet bij het thema blijven. Ik ontmoette in Venlo natuurlijk tientallen bekenden die mij ook kenden en allemaal vroegen ze aan mij: “Kun je Hubèrt Bruls vanavond niet met de laatste trein mee naar Nijmegen nemen, dan zijn wij hem zo vast kwijt.” Ik weet niet of de vertrouwenscommissie de beschikking had over deze geloofsbrieven.
Ik vermoed niet, dat rechercheurs bij mij langs komen als ik hier verklaar dat de kale feiten op dit moment als volgt zijn. Tof Thissen baalt als een stekker. Sharon Dijksma zoekt op internet naar een goede crèche in Nijmegen voor haar kinderen en in Venlo steken ze een kaars op, dat de gouverneur van Limburg binnenkort de procedure gaat starten voor een nieuwe burgemeester van Venlo. Intussen wordt er door de Raad driftig alle knopen geteld, waardoor iedereen die gesolliciteerd heeft zo maar op 1 kan komen te staan. Dan sta je als vertrouwenscommissie toch helemaal voor schut, hoewel een grondwettelijke expert doodleuk in de Gelderlander heeft verklaard, dat dit theoretisch mogelijk is. Dat valt voor een normaal mens toch niet meer te begrijpen? En als Clemence Cornielje het op zijn heupen krijgt, wat je bij hem maar nooit weet, moet de hele procedure opnieuw. Mag Wim Dijkstra nog een jaartje blijven. Dat zal hij tof vinden.

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Er is een reactie gegeven op “Tof”

  1. Gien zegt:

    “Tof Thissen was de gedroomde nieuwe burgemeester, maar heeft het niet gered.” Dat valt nog te bezien. Het is tenslotte de gemeenteraad die kiest, de vertrouwenscie (wat een woord gezien het lekken) geeft slechts een voorzet. Laten we hopen dat er in de Raad verstandiger mensen zitten dan in de vertrouwencie en gewoon de beste (Tof, dus) zal kiezen!

Reageer

Een link plaatsen? Typ dan [url=http://www.adres.nl]linkbeschrijving[/url]. Bijvoorbeeld: Zie [url=http://www.nijmegen.nl]de gemeentesite[/url] voor meer informatie.

Ook opmaak is mogelijk Gebruik daarvoor [b]vet[/b] of [i]cursief[/i].