U bevindt zich hier – NOT

20 februari 2013 door Maerten Prins

Doe voorzichtig, daar ligt allemaal glas.

Joh, geeft niks, daar stap ik wel over heen.

Wat een geweldige service zeg, zo’n informatiezuil met een grote plattegrond er bij – meteen het eerste dat je ziet als je de stad binnen komt. Laten we eens kijken, waar zijn we nu?

Nou dat is tenminste duidelijk, hier, bij het pijltje, daar bevinden we ons.

O ja, natuurlijk. Maar. Eh. Klopt dat wel? We zitten volgens mij nog op de generatie Gavinstraat.

Hm … ja, dat snap ik ook niet.

Nou ja, geeft niks, laten we maar kijken waar we de auto kunnen parkeren. Ik heb er zin in: lekker een dagje winkelen in Nijmegen.

Nou, kijk hier, er zit een parkeerplaats hier vlak bij, achter de 3e Walstraat – dan lopen we zo de stad in. En als het daar vol is, dan zetten we de auto in de parkeergarage op de Hessenberg. Parkeren zal hier zeker veel goedkoper zijn dan in Amsterdam.

Prima. Kijk, hier kun je een plattegrond printen. Gratis! Dat is een fijne service.

Ja, maar, waarom doet dat ding nou niets? Het scherm doet niets. Maar er staat nergens dat ie defect is. Moet ik ergens voor een onzichtbaar oog met mn handen wapperen dat ie dan aanspringt? … Nee, niks …

Jammer. Maar geeft niets. We kunnen op de VVV vast wel een plattegrond halen. Hier: de VVV zit op het Keizer Karelplein 2.

Kat in het bakkie.

Hé, ik heb er echt zin in, een dagje winkelen in Nijmegen

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Er zijn 3 reacties gegeven op “U bevindt zich hier – NOT”

 1. Rob Essers zegt:

  De generatie Gavinstraat kende ik nog niet… Zou dat met de generatiekloof te maken hebben? :-) Ik ken wel een General James Gavinweg. En de 3e Walstraat heet al sinds 1884: Derde Walstraat.

  Ik zie dat op de kaart nog de wijk CENTRUM staat vermeld. De wijknaam Centrum is met ingang van 1 januari 2007 gewijzigd in Stadscentrum. Dat heeft de gemeenteraad op 25 oktober 2006 besloten. Het stadsdeel heet sindsdien Nijmegen-Centrum. Jammer dat de gemeente er niet in slaagt, om Nijmegen goed op de kaart te (laten) zetten.

 2. Maerten zegt:

  Hoi Rob,
  Generatie Gavin was een grapje – weten die toeristen veel wat er met GEN. J. GAVIN wordt bedoeld?
  En de kaart die er hangt is veel ouder dan 2007. Ik schat van rond het jaar 2000. Ik vraag me af of er geen nieuwe kaarten bestaan, of dat de gemeente te beroerd is om regelmatig de kaarten te updaten.

 3. Rob Essers zegt:

  Google Maps kent de General James Gavinweg ook niet. Dat komt ervan als de gemeenteraad meent om Generaal te moeten verbasteren tot General. Op de plaats van het Keizer Traianusplein staat bij Google Maps: Sint Canisiussingel. Ik ken alleen de St. Canisiussingel, maar die ligt een eindje verderop.

  Wanneer het prachtige i-object op het Keizer Traianusplein geplaatst is, heb ik niet kunnen achterhalen. Misschien heeft het eerst op een andere plaats gestaan (en is bij de verplaatsing de kaart niet aangepast). Bij het digitale bouwarchief kan ik geen vergunning vinden. Op de luchtfoto uit 1996 lijkt dit object al op de huidige locatie te staan. Ik vrees dat de glasschade er in de loop der jaren voor gezorgd heeft dat er voor het vervangen van de kaart nooit geld was.

  Aan de noordzijde staat aan het begin van de vluchtstook een i-bord waarmee een Informatieplaats wordt aangeduid. De pijl suggereert dat weggebruikers rechtsaf moeten slaan. Maar het meest opmerkelijke is het onderbord! Wie verzint zoiets??? :-)

Reageer

Een link plaatsen? Typ dan [url=http://www.adres.nl]linkbeschrijving[/url]. Bijvoorbeeld: Zie [url=http://www.nijmegen.nl]de gemeentesite[/url] voor meer informatie.

Ook opmaak is mogelijk Gebruik daarvoor [b]vet[/b] of [i]cursief[/i].